Kim Sevmez Ki?
Evde Dondurma Nasıl Yapılır ?
Evde Dondurma Nasıl Yapılır ?
Malzemeler:
1 Litre Yağlı Süt
1 Tatlı Kaşığı Toz Salep ’5 gr’
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Toz Şeker
Ön Söz:
Bu tarif, dondurma sever tarafından donurmayı sevenler için hazırlandı. Yapmanız gereken, aktardan hakiki salep almanız ve 1 litre yağlı sütü tedarik ederek işe başlamanız yeterlidir. Sonrası, sabır ve inatla kendi dondurmanızı hazırlayarak, sevdiklerinizle paylaşmanızdır. Kolay gelsin.
Ön Hazırlık:
Bir kap içerisine toz şeker, salep, vanilya konulacak ve karıştırılacak.
Maharetini Göster:
Tencere içerisine 1 litre süt konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Üzerine hazırlanan “toz şeker, salep, vanilya” karışımı bitinceye kadar “azar azar” ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. Tencere 10 dakika süre ile savrularak kaynatılacak. Süre bitiminde tencere ocaktan alınacak ve oda sıcaklığına düşünceye kadar bekletilecek. Ardından tencere kapağı kapalı olarak, dondurucuya konulacak ve 2 saat süre ile dondurucuda tutulacak. Süre bitiminde tencere dondurucudan alınacak ve karıştırılacak.Tenceredeki süt tamamen donuncaya kadar, her saat başı karıştırma işlemine devam edilecek. Yaklaşık 5 saat süre sonunda vanilyalı dondurmanız sevise hazır. Sonrası malum. Afiyet olsun…
Derleyen; Müjdat GÖKÇE