Kirada yüzde 25 zam sınırı kalktı Konya yangın yerine döndü

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı kalkmasıyla birlikte Konya'da kira fiyatları fırladı. Birçok ev sahibi kirada fahiş artışlar yaparken, 3+1 konutların fiyatları 11 bin liradan başlayıp 35 bin liraya kadar çıktı.

Konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasının kalkmasıyla birlikte Konya'da kiralık konut piyasası adeta kontrolden çıktı. Temmuz ayı itibariyle kiralarda fahiş artışlar meydana gelirken, bazı internet sitelerinde Konya'daki konut fiyatlarının yüzde 200 seviyesinde arttığı görüldü.

Asgari Ücret Yetmiyor, Kira Fiyatları Uçuyor

Emlakçılardan gelen bilgilere göre, birçok ev sahibi kirada fahiş artışlar yapıyor. Bu durumun özellikle içeride kiracı olan dairelerde yaşandığı, boş dairelerde ise gerilemeler görüldüğü belirtiliyor. Emlakçılar, bu durumun asgari ücretin artmaması ve memurlara/devlet çalışanlarına öncelik verilmesi gibi faktörlerden kaynaklandığını düşünüyor.

Konya'da 3+1 Kiralık Daire Fiyatları 11 Bin Liradan Başlayıp 35 Bin Liraya Kadar Çıkıyor

Konya'nın merkez 3 ilçesinde 3+1 konutların aylık kirası 11 bin liradan başlıyor. Konumuna ve durumuna göre ise en pahalı 3+1 kiralık dairenin fiyatı 35 bin liraya kadar çıkıyor.

Konya'da Kira Fiyatları Ne Kadar?

  • 3+1 daireler: 11.000 TL - 35.000 TL
  • 2+1 daireler: 8.000 TL - 25.000 TL
  • 1+1 daireler: 6.000 TL - 18.000 TL

Kiracılar ve Ev Sahipleri Karşı Karşıya!

Yaşanan bu durumlar kiracıları ve ev sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Yasal kira artış oranı yüzde 65,07 olsa da, birçok ev sahibinin bu oranı aşarak kirada fahiş artışlar yaptığı belirtiliyor. Bu durum, önümüzdeki günlerde kiracılar ve ev sahipleri arasında yeni gerginliklere yol açabilir.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri

Motorda sıkışan kediyi Kulu İtfaiyesi kurtardı
Konya'da yüzlerce yavrusuyla zehirli Sarı Ömer görüldü
Tartıştığı kayınbiraderi tarafından vurulan Oktay Can Anlı hayatını kaybetti
AKOM duyurdu: Mevlana Caddesi trafiğe kapatılacak
Karatay Belediyesi başlatacak Konya Büyükşehir tamamlayacak