Kiraz Ağacı Eylül Ayında Çiçek Açtı

Antalya'da yaklaşık 3 ay önce hasadı yapılan kiraz ağacının eylül ayının son günlerinde yeniden çiçek açması görenleri şaşırttı.

Antalya'da hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle, normalde Nisan veya Mayıs aylarında çiçek açması gereken kiraz ağaçlarının, kış aylarına girdiğimiz şu günlerde çiçek açması şaşkınlık oluşturdu.

Akseki ilçe merkezi Fakılar Mahallesi Kayabaşı Camii'nde 36 yıldır imamlık yapan Ali Afacan'ın evinin bahçesinde bulunan ve hasadı 3 ay önce yapılan kiraz ağacı, yeniden çiçek açtı. Ağaçtaki çiçekleri görenler şaşkınlık yaşadı.

Oturduğu evin bahçesine 30 yıl önce kiraz ağacını kendisi ektiğini söyleyen Afacan, "Ben 60 yaşındayım, yıllardır burada oturuyorum. Kiraz ağacı her yıl vaktinde açardı. Böyle bir şeye ilk defa rastladım. Bu da sanırım iklimlerin değişikliğinden oldu. Ağaç zaten yaşlı. Sonbahar olmasına rağmen ağacın yaprakları dahi halen yeşil. Ben de çok şaşırdım. İlk defa böyle bir şey gördüm. Allah'ın hikmeti. 3 ay önce olgunlaştıkça kirazını yedik. Şimdi tekrar çiçek açtı. Sonbaharın ardından kış geleceğini düşünürken bu açan kiraz çiçekleri ile sanki bahar yeniden geliyor. Zamanından önce açmış. Sebebini bilemiyoruz. Belki de yağmurlarla beraber sıcaklığın etkisinden de açmış olabilir. Ağacın çiçek açtığını görenler bizim gibi şaşırıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Geleceğin bilim insanlarından örnek davranış: Göksu Deltası temizlendi
Konya'da da beklenen yağışlı hava yurda giriş yaptı
Kolay ve Ücretsiz MP3 İndirme Rehberi: En Sevdiğiniz Şarkılar Bir Tık Uzağınızda
Belediye başkanı 'Sokak hayvanlarını toplamayacağız' dedi
Instagram Hikayelerini Anonim İzlemenin Faydaları ve Yöntemleri