Köfteci Yusuf 'Domuz Eti Yok' dedi, Bakanlık Listeye Ekledi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Köfteci Yusuf’un döner ve köfte ürünlerinde domuz eti tespit edildiğini açıklayarak işletmeyi taklit-tağşiş listesine ekledi. Şirket ise iddiaları reddetti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapılan, sağlığı tehlikeye düşürebilecek ürünler listesini güncelledi. Güncelleme ile birlikte bozulmuş ve değiştirilmiş ürün sayısı 72'ye, taklit ve tağşiş yapılan ürün sayısı ise 552'ye yükseldi. Bu ürünler arasında bitkisel yağ bulunmaması gereken gıdalarda yağ kullanımı ve kanatlı, sakatat, domuz eti karışımı gibi birçok uygunsuzluk tespit edildi.

Köfteci Yusuf Listeye Dahil Edildi

Güncellenen listede dikkat çeken bir diğer işletme, Türkiye genelinde “Köfteci Yusuf” olarak bilinen ve kamuoyunda sıkça adı geçen “Köfteci Yusuf Hazır Yemek Temizlik Canlı Hayvan Et Mamulleri Entegre Gıda İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ” oldu. Şubat ayında yapılan denetimlerde, işletmenin Bursa Yenişehir’deki iki şubesinde satılan köfte ve dana eti döner ürünlerinde domuz eti tespit edildiği belirtildi. Bu durumun ardından söz konusu işletmeler bakanlığın “sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar” listesine eklendi.

Köfteci Yusuf’tan İddialara Ret

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın listeyi güncellemesinin ardından Köfteci Yusuf, sosyal medya hesaplarından yaptığı bir açıklama ile iddiaları reddetti. Şirket, ürünlerinde domuz eti kullanılmadığını ve numune alma işlemleri sırasında teknik hatalar yapıldığını savunarak, analiz sonuçlarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca açıklamada, Türkiye genelinde 280 şubesi ve 12 bin çalışanı bulunan bir şirkette böyle bir tağşişin mümkün olamayacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Köfteci Yusuf'tan Cevap Geldi
Cem Garipoğlu’nun kemikleri yeniden defnedildi
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Domuz Eti Skandalı Açıklaması
Dijital Dünyada 'İncel' Tehdidi: Nedir Bu İncel
Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye edecek gemi Beyrut’tan ayrıldı