Kök Hücre Nakli Bekleyen Cem Şahin, Donörün Vazgeçmesi Sonucu Hayatını Kaybetti

İzmir'in Konak ilçesinde, lenfoma kanseri tedavisi gören 20 yaşındaki Cem Şahin, donörün nakil işlemi öncesinde vazgeçmesi sonucunda hayatını kaybetti. Acılı anne Filiz Şahin, hukuki süreç başlattı.

İzmir'in Konak ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Cem Şahin, 2023 yılının Mayıs ayında lenfoma kanseri teşhisi aldı. Hemen tedavi sürecine başlayan Cem, 6 aylık yoğun kemoterapi gördü. Ancak hastalığı tamamen iyileşmedi ve kök hücre nakli yapılmasına karar verildi. Ocak 2024 itibarıyla donör aranmaya başlandı ve mart ayında sevinçli bir haber alındı.

Donörün Vazgeçmesi ve İhmaller

Cem, 25 Mayıs 2024 tarihinde kök hücre nakli için özel bir hastaneye yatırıldı. Yoğun ilaç tedavisi sonrası donör ile ilgili gerekli tetkikler yapıldı. Ancak nakil tarihine iki gün kala donör, telefonlarını kapattı ve ulaşıldığında "vazgeçtim" yanıtını verdi. Anne Filiz Şahin, donörün vazgeçmesiyle birlikte tüm dünyanın başına yıkıldığını ifade etti.

Hukuki Mücadele ve Vicdani Sorumluluk

Cem'in hayatını kaybetmesinin ardından acılı anne, donör, doktorlar ve hastane hakkında hukuki süreç başlattı. "Benim çocuğum bu ihmaller yüzünden öldü. Her türlü yere başvuruyorum, suç duyurusunda bulunduk. Donör hukuken değil ama vicdanen suçlu," diyen Filiz Şahin, başından geçenleri ve yaşadığı acıyı tüm samimiyetiyle paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Rojin Kabaiş'in babası canlı yayında konuştu
Bu tespih 50 bin dolar
Lübnan’dan ayrılan Türk vatandaşlarını taşıyan uçak Mersin’e ulaştı
SuperFresh, Türkiye'nin En Sevilen Dondurulmuş Gıda Markası Seçildi
Gazze’deki yangın Türkiye’ye geliyor