Konut Kredilerinde Faizlerin Düşme Zamanı Geldi: Merkez Bankası Kararı Bekleniyor

Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz indirimi, Türkiye'de de faiz oranlarının düşebileceği beklentisini artırdı. Gözler, 19 Eylül 2024'te açıklanacak Merkez Bankası faiz kararında.

Fed Faiz İndirdi: Türkiye'de Faiz İndirimi Beklentisi Yükseldi

Amerikan Merkez Bankası (Fed), 4 yıl aradan sonra ilk kez politika faizini indirdi. Faizi 50 baz puan düşürerek yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti. Bu karar, dünya genelinde finans piyasalarında hareketlilik yaratırken, Türkiye'de de faiz indirimi beklentisini güçlendirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Eylül Ayı Kararına Odaklanıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını 19 Eylül 2024 Perşembe günü saat 14.00'te açıklayacak. Ağustos ayında politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 50'de sabit tutan Merkez Bankası'nın bu ay da aynı yönde karar vereceği düşünülüyor.

Ekonomistlerin Beklentisi Faizlerin Sabit Kalması Yönünde

15 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen beklenti anketine göre, politika faizinde bir değişiklik beklenmiyor. Ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin faiz oranını yüzde 50'de sabit bırakacağı yönünde görüş bildirdi.

Konut Kredilerinde Faiz İndirimi Olur Mu?

Özellikle konut sektörü, Merkez Bankası'nın faiz kararını yakından takip ediyor. Satışların durma noktasına geldiği ve yeni inşaat maliyetlerinin yüksek olduğu bu dönemde, faiz indirimi sektörü rahatlatabilir. Konut kredisi faiz oranlarının düşmesi, durgunlaşan konut satışlarına hareketlilik kazandırabilir.

Merkez Bankası'nın alacağı karar, sadece konut sektörünü değil, genel ekonomi üzerinde de önemli bir etki yaratacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ankara'nın Ünlü Firması İçin Konkordato Davasında Tarih Belli Oldu
Balat Aile Kileri'ne 65 Yıllık Hizmetiyle 'Ahi Esnaf Beratı' Verildi
Temassız Ödemeler Zirveye Çıktı: Her 5 İşlemden 4'ü Temassız Yapıldı
Saimbeyli'de Sumak Üretimi Ekonomiye Katkı Sağlayacak
Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 50'de Sabit Tuttu