Konya Bunaltacak! Yaz Geliyor

Soğuk günler geçiren Konya'ya müjdeli haber geldi. Özellikle gece saatlerinde soğuyan hava nedeniyle birçok vatandaş kaloriferlerini bile yakar hale geldi. Mayıs ayının yarısı bitmek üzereyken Meteoroloji, Konya'ya yaz mevsiminin geleceği müjdesini verdi.

Kış mevsiminde olduğu gibi bahar mevsiminde de dengesiz günler geçiren Konya'da hava sıcaklıkları bazı bölgelerde neredeyse eksi değerlere indi. Şehir genelinde oldukça soğuk bir hava hakim. Beklenen yağışlar ise oldukça uzak görünüyor. Yaz mevsimini iple çeken Konya'ya müjdeli haber Meteoroloji'den geldi.

Meteoroloji, Konya'ya neredeyse her hafta yağmur müjdesi veriyor ancak beklenen yağışlar bir türlü gelmedi. Kurak kış mevsiminin ardından kurak bir bahar mevsimini de geride bırakmaya hazırlanan Konya'ya yaz mevsimi müjdesi geldi.

Yapılan tahminlere göre önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları gündüz saatlerinde oldukça yüksek seviyelere çıkacak. Gece yani güneşin etkisini kaybetmesiyle birlikte de hava sıcaklıkları dibi görecek.

Yeni haftada Konya'da yağmur ihtimali bulunmuyor. Kapalı ve bulutlu havalarla günlerini geçirmeye hazırlanan Konya'da sıcaklıkların 29 dereceyi göreceği bildirildi.

Meteoroloji İşleri'nin tahminlerine göre Konya'da Salı günü sıcaklık 4 derece artacak. 16 derecelerde seyredecek gündüz sıcaklıkları gece çok düşük seviyelerde tahmin ediliyor.

Çarşamba günü Konya'da bulutlu bir hava hakim olacak. Nem seviyesinin düşük olacağı Çarşamba günü termometreler 20 dereceyi gösterecek.

Perşembe günü hava sıcaklığı 21-22 derece arasında değişecek. Nem oranının %85'i bulması beklenen gün içinde sıcaklık düşük nem seviyelerine bağlı olarak hava bunaltabilir.

Cuma günü tahminlerinde ise sıcaklıkların 26 dereceye kadar çıkacağı, havanın kapalı ve nem oranının da %74 seviyelerini görebileceği belirtildi.

Konya'da Cumartesi günü ise hava sıcaklıklarının 29 dereceye kadar çıkacağı, nem oranının ise %93'ü bulacağı bildirildi.

TARİHİN EN SICAK GÜNLERİ

Konya'da bundan önceki yıllarda ölçülen en yüksek değerler Cuma ve Cumartesi günlerini işaret ediyor. Daha önce aynı tarihlerde 29,2 ila 29,4 dereceler arasında ölçülen sıcaklıkların yanı sıra tarihte sıcaklık değeri ortalaması da 22,6 olarak ölçülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya Yeni Sanayi Sitesi 2025 Haziran'da Teslim Edilecek
KONESOB Başkanından Konyalı Ailelere Çağrı
Konya Sokaklarında Bol Bol Togg göreceğiz
Hotamış'ta Feci Kaza! Araç Resmen Dağıldı
Konya Valiliği'nden Diyanet İddialarına Yanıt