Konya Dahil 57 İlde Dev Narkotik Operasyonu

İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde 57 ilde gerçekleştirilen "Narkoçelik-41" operasyonlarında 967 kilogram uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 644 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 57 ilde dev bir narkotik operasyonu düzenlendi. "Narkoçelik-41" adı verilen bu operasyon, uyuşturucu madde imalatçıları ve satıcılarına büyük bir darbe indirdi.

Operasyona 4 Bin 127 Personel ve 25 Hava Aracı Katıldı

Operasyonlar, İl Emniyet Müdürlüklerinin koordinasyonu ile toplamda bin 603 ekip, 4 bin 127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yapılan baskınlarda, uyuşturucu madde ticaretine karışan 644 şüpheli yakalandı. Ayrıca operasyonda ele geçirilen uyuşturucu miktarları dikkat çekti: 967 kilogram uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyonlar 57 İlde Gerçekleştirildi

"Narkoçelik-41" operasyonları, Türkiye genelinde birçok ilde eş zamanlı olarak düzenlendi. Operasyonların düzenlendiği iller arasında Aksaray, Bursa, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, İzmir, Nevşehir, Şırnak, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Bingöl, Adana, Diyarbakır, Konya, Uşak, Batman, Mersin, Bolu, Samsun, Denizli, Yozgat, Antalya, Hatay, Tekirdağ, Çanakkale, Çankırı, Yalova, Eskişehir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Erzurum, Van, Adıyaman, Çorum, Karaman, Trabzon, Kahramanmaraş, Kayseri, Sakarya, Burdur, Giresun, Isparta, Kilis, Zonguldak, Osmaniye, Aydın, Ordu, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Elazığ ve Muğla yer alıyor.

Uyuşturucu ile Mücadelede Kararlılık

İçişleri Bakanlığı, uyuşturucu ile mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdi. Bu kapsamda yapılan "Narkoçelik-41" operasyonu, Türkiye genelinde uyuşturucu madde ticaretini engellemeye yönelik en büyük operasyonlardan biri olarak kayda geçti. Bakanlık, benzer operasyonlarla suç örgütlerine karşı mücadelenin süreceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Cem Garipoğlu’nun cesedi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü
Bunu da gördük: 75 çuval kaçak midye ele geçirildi
16 yaşındaki lise öğrencisi Hamza Garip kazada can verdi
Suları çekilen barajda el bombası çıktı
Seçil Erzan Davasında Gazeteci Lube Ayar Hakkında Suç Duyurusu