Konya dahil operasyonda 1 tondan fazla uyuşturucu ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 53 ilde düzenlenen "Narkoçelik-43" operasyonlarında 1 ton 392 kilogram uyuşturucu madde ve 752 bin 261 uyuşturucu hapın ele geçirildiğini duyurdu. Operasyonlarda 335 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen "Narkoçelik-43" operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, operasyonlar 53 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

Operasyonlarda Hangi Şehirler Yer Aldı?

"Narkoçelik-43" operasyonlarına Ankara, Gaziantep, İstanbul, Adana, Samsun, Diyarbakır, Mersin, Şanlıurfa, İzmir, Bursa, Ordu, Bitlis, Konya, Manisa, Antalya, Balıkesir, Denizli, Malatya, Sakarya, Tekirdağ, Erzurum, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Batman, Osmaniye, Siirt, Uşak, Zonguldak, Artvin, Giresun, Sinop, Çorum, Hatay, Kayseri, Muğla, Van, Ağrı, Erzincan, Iğdır, Kırşehir, Muş, Yozgat, Kütahya, Kocaeli, Trabzon, Aksaray, Çankırı, Düzce, Edirne, Hakkari, Kırıkkale, Kilis ve Sivas’tan toplam 838 ekip ve 2 bin 94 personel katıldı. Operasyonlara ayrıca 11 hava aracı ve 29 narkotik dedektör köpeği destek verdi.

Ele Geçirilen Uyuşturucu Maddeler ve Şüpheliler

Operasyonlar sonucunda toplam 1 ton 392 kilogram uyuşturucu madde ve 752 bin 261 uyuşturucu hap ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu büyük operasyon neticesinde 335 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları ve ihbar hatlarını kullanmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Uyuşturucu ile Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Bakan Yerlikaya, operasyonların başarılı bir şekilde tamamlandığını ve uyuşturucu ticaretinin önüne geçmek için benzer operasyonların aralıksız süreceğini ifade etti. "Uyuşturucuya geçit vermeyeceğiz" diyen Yerlikaya, güvenlik güçlerinin uyuşturucu ile mücadelesinin tüm hızıyla devam edeceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Kırmızı ışıkta geçti, ölümden döndü
‘Dur’ ihtarına uymayan motosiklet polis memuruna çarptı
Sakarya Meydan Muhaberesi'nden kalan patlamamış top mermisi bulundu
Yolda yürüyen üniversite öğrencisinin başına demir korkuluk düştü
Serhat Akın saldırısında 7 şüpheliye 20 yıl hapis istemi