Konya Devlere Rakip Olup Finale Kaldı

Konya, Avrupa Birliği’nin (AB) düzenlediği 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti ödülü için finalist olarak seçilen 7 şehir arasında yer aldı.

Avrupa Birliği Komisyonu, 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti yarışmasında finale kalan şehirleri açıkladı. Türkiye’den Konya, bu prestijli ödül için kısa listeye giren şehirler arasında yer aldı. Finale kalan diğer şehirler ise Belçika’dan Brüksel, İtalya’dan Cenova ve Torino, Finlandiya’dan Lahti, Ukrayna’dan Lviv ve Portekiz’den Porto oldu.

Başkan Altay: "Konya’nın Tanıtımı İçin Büyük Bir Fırsat"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarihi ve kültürel miras açısından büyük değerlere sahip olduğunu vurgulayarak, bu adaylığın Konya’nın uluslararası arenada bilinirliğini artıracağını belirtti. Başkan Altay, "Konya olarak yaptığımız turizm yatırımları ve akıllı şehir teknolojileri, şehrimizi ziyaret eden turistlerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamamıza ve turizmi sürdürülebilir kılmamıza olanak sağlıyor," dedi.

Akıllı Şehir Teknolojileriyle Turizmde İlerleme

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Çatalhöyük Tanıtım Merkezi, Dârülmülk Sergi Sarayı, Konya Panorama Müzesi gibi projelerle şehrin turizm altyapısının güçlendiği belirtiliyor. Başkan Altay, akıllı şehir uygulamalarının turizmi daha sürdürülebilir hale getirdiğini ifade etti.

Kazanan Şehir Kasım Ayında Belli Olacak

Finale kalan şehirler, 26-27 Kasım tarihlerinde hazırladıkları projelerini jüriye sunacaklar. Kazanan şehir, geniş kapsamlı tanıtım ve marka desteği alacak. Avrupa Akıllı Turizm Başkenti yarışması, şehirleri dijitalleşme, sürdürülebilirlik, erişilebilirlik ve kültürel miras gibi alanlarda yenilikçi yaklaşımlarıyla öne çıkarmayı amaçlayan bir AB girişimi olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıl bu ödülü İrlanda’dan Dublin kazanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Beyşehir'de Orman Yangını: İtfaiye Ekipleri Müdahale Ediyor
Selçuklu Taş Ocakları Civarında Sıkışmalı Trafik Kazası
Konya Sanayisi Geleceğe Hazır mı?
Ahmet Ercan Konya'nın Dibindeki Dev Tehlikeye Dikkat Çekti
Esence Mahallesi, Kabak Çekirdeği Üretim Merkezi Haline Geldi