Konya Ereğli Yüksek Hızlı Tren 2026'da!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, yapımı süren Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı kapsamında Ereğli’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya-Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı kapsamında Ereğli’de yapımı süren altgeçit ve istasyon inşaatını inceledi. Bu hattın Konya'yı Mersin'e bağlayacak önemli bir güzergah olduğunu belirten yetkililer, projedeki çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti.

Konya-Mersin Bağlantısında Kritik Nokta

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ereğli’dki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, bu hattın sadece Ereğli için değil, Orta Anadolu’yu denize bağlayacak stratejik bir geçiş noktası olduğunu vurguladı. “Bu hat, çift hatlı ve sinyalizasyonlu olarak 160-170 km hızla yolcu ve yük taşımacılığı yapacak. Projenin tamamlanarak hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Ereğli'de Hızlı Trenle Yeni Dönem Başlıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Ereğli’deki hızlı tren hattı inşaatını yerinde incelediklerini belirtti. Altay, şehrin içinden geçen köprülü kavşak inşaatlarının hızla devam ettiğini, iki kavşağın tamamlandığını ve hattın steril hale getirileceğini kaydetti. “Konya-Ankara hızlı tren hattı, Konya-Karaman hattıyla Adana’ya, Ulukışla-Mersin hattı tamamlandığnda ise Mersin’e kadar uzanacak. Hem yük hem yolcu taşımacılığı için yeni bir dönem başlayacak” şeklinde konuştu.

2026'da Hizmete Girmesi Planlanıyor

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, hızlı tren hattının 2026 sonunda hizmete girmesinin planlandığını belirtti. Baykan, AK Parti iktidarları döneminde duble yollar, hızlı tren hatları, köprüler ve tüneller gibi ulaşım alanında yapılan yatırımların ülke ekonomisine ve sosyal yapısına büyük katkılar sağladığını ifade etti. Ereğli’ye yapılan yatırımlar dolayısıyla memnuniyetini dile getirerek, projelerin bir an önce tamamlanmasını temenni etti.

Seyahat Süresi 1 Saat 35 Dakikaya Düşecek

Konya-Karaman hızlı tren hattına bağlantılı olan 135 km uzunluğundaki projenin tamamlanmasıyla, Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 3 saat 40 dakikadan 1 saat 35 dakikaya düşecek. Proje kapsamında 2 tünel, 44 alt ve üst geçit, 153 köprü ve menfez yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Seydişehir'de Otomobil Sulama Kanalına Uçtu: Aynı Aileden 3 Kişi Yaralandı
Muhammet Oğuzhan Yaşar'ın hayatını kaybettiği olayda 9 gözaltı
Arşiv Belgeleriyle Filistin Sergisi Meram'da Ziyarete Açıldı
Kalp krizi geçiren hasta hava ambulansıyla Konya'ya getirildi
Konya'da Motosiklet Sürücüsünün Tehlikeli Yolculuğu Kameraya Yansıdı