Konya gelişimsel yetersizlik

Ümit Savaş Taşkesen

Konya, önümüzdeki günlerde 3 gün sürecek (30-31 Mart, 1 Nisan 2017) Özel Eğitim alanındaki en önemli sempozyumlardan: 3. Gelişimsel Yetersizlik (Otizm Spektrum Bozukluğu, Zihinsel Yetersizlik, Down Sendromu, Serebral Palsi vd.) Sempozyumuna ev sahipliği yapacak.

ÖZEL EĞİTİM

Özel Eğitim Alanında son yıllarda gözle görülür bir değişim kendisini hissettiriyor. Bu, insanların engellilere ve engelliliğe bakış açılarından tutun da hükümet politikalarına kadar her alanda kendisini hissettiriyor. Geçtiğimiz yıl açıklanan Otizm Eylem Planı, Otizm alanında faaliyet gösteren dernek ve vakıfları bünyesinde barındıran Türkiye Otizm Meclisinin kuruluşu, bu meclisin sekreteryasını Konya’dan SOBE Vakfının üstlenmesi akla gelen son gelişmeler olarak sayılabilir.

İlk ikisi Eskişehir Anadolu Üniv. Engelliler Araştırma Enstitüsü tarafından Eskişehir’de gerçekleştirilen sempozyumun üçüncüsü bu yıl, Necmettin Erbakan Ünv. Rektörü Prof.Dr.Muzaffer ŞEKER’in, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve SOBE Vakfının özel ilgi ve girişimleri ile Konya’da gerçekleştirilecek. Konya Özel Eğitim Alanında çalışmalarını sürdüren; Necmettin Erbakan, Eskişehir Anadolu. Ankara. Marmara, Başkent, Osmangazi, 19 Mayıs, Ege, Abant İzzet Baysal, İstanbul Medeniyet Üniversitelerinden uzmanlar son araştırma bulgularını aileler, öğretmenler, uzmanlar ve öğrencilerle paylaşacak.

AMAÇ

3. Ulusal Gelişimsel Yetersizlik Sempozyumu (GeYeSe2017)’nun amacı, gelişimsel yetersizlik (Otizm Spektrum Bozukluğu, Zihinsel Yetersizlik, Down Sendromu, Serebral Palsi vd.) alanında erken çocukluktan yetişkinliğe etkili özel eğitim/terapi/müdahale yöntem/strateji ve uygulamalarını gelişimsel yetersizliği olan ya da gelişimsel yetersizlik riski altındaki çocukların ebeveynleri, öğretmenleri, eğitimcileri, uzmanları ve öğretmen/uzman adayları ile buluşturmak.

GeYeSe2017 ile gelişimsel yetersizlik alanında üretilen uluslararası ve ulusal bilimsel bilgiyi, gerçek yaşamda kullanıcıları ile tanıştırma ve bilginin uygulamaya etkili ve verimli bir şekilde aktarılmasını sağlamak hedefleniyor.

HEDEF KİTLE

GeYeSe2017’nin hedef kitlesi gelişimsel yetersizliği olan (Otizm Spektrum Bozukluğu, Zihinsel Yetersizlik, Down Sendromu, Serebral Palsi vd.) ya da gelişimsel yetersizlik riski altındaki çocukların ebeveynleri, öğretmenleri, eğitimcileri, uzmanları ve öğretmen/uzman adayları iken sempozyuma gelişimsel yetersizliğe ilgisi olan herkes davet edilmiş.

Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek sempozyuma katılım için kayıt yapılması gerekiyor. Kayıt aileler ve öğrenciler için ücretsiz. Sempozyum kayıt işlemleri ve daha detaylı bilgiler  http://www.geyese.org/ sitesinden temin ediliyor. Dilerim salt akademik olarak kalmayıp başta aileler ve alan uzmanları olmak üzere ilgililerine ulaşan bir sempozyum olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.