Konya GETAT'ta hangi tedaviler uygulanıyor?

Konya Numune Hastanesi'ne bağlı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT), Tarihi Hemşirelik Binasında modern ve geleneksel tedavi yöntemlerini bir araya getirerek binlerce hastaya şifa sunuyor.

Binlerce Yıllık Tedavi Yöntemleriyle Şifa

Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi Hemşirelik Binasında hizmet veren Konya Numune Hastanesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT), kadim tedavi yöntemleriyle modern tıbbı desteklemeye devam ediyor. Hacamat, akupunktur, sülük tedavisi, fitoterapi ve mezoterapi gibi uygulamaların gerçekleştirildiği GETAT Ünitesi, birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu katkılar sağlıyor.

"GETAT, Tıbbın Tamamlayıcı Bir Unsurudur"

Konya Numune Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil Ekrem Akkurt, GETAT ünitesinin hastane için önemini vurgulayarak şunları söyledi: "GETAT ünitemizde hacamat, akupunktur, sülük, fitoterapi ve mezoterapi gibi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu yöntemler, binlerce yıllık klinik bilgiye dayanır ve modern tıbbın alternatif bir dalı değil, onu destekleyen tamamlayıcı bir tedavi yöntemidir. Eğer tüm hekimler bu uygulamaları bilip gerektiğinde ameliyatla, gerektiğinde ilaçla birleştirerek kullanırlarsa, hastanelere başvuru süreleri ve kullanılan ilaç miktarları azalabilir."

"Doktorlar Tarafından Yapılmasına Dikkat Edin"

Merdiven altı uygulamaların yaratabileceği tehlikelere dikkat çeken Doç. Dr. Akkurt, "GETAT ünitemizde sadece bakanlık tarafından sertifikalandırılmış doktorlar çalışmaktadır. Halkımızın, bu uygulamaların yetkin olmayan kişiler tarafından yapılmamasına özen göstermesini öneriyoruz" dedi.

GETAT Ünitesinde Hangi Tedaviler Uygulanıyor?

GETAT Ünitesi Sorumlusu Aile Hekimi Beyhan Oğuz, uygulanan tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Oğuz, "Mezoterapi, hedef dokuya küçük dozlarda ilaç enjeksiyonu yaparak ağzından alınan tedavilere kıyasla daha az ilaç kullanımı sağlayan bir tekniktir. Hacamat ise vücutta biriken toksinlerin vakumlama yöntemi ile dışarı atılmasını sağlar. PRP tedavisi ise saç dökülmesi gibi çağımızın hastalıklarına karşı uygulanıyor. Ayrıca eklem rahatsızlıkları, kas yırtılması gibi durumlar için de çeşitli tedaviler gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Ozon Tedavisi ile Sağlık Bulan Hastalar

GETAT Ünitesinde ozon tedavisi gören hastalardan Sedat Öz, Fransa’dan Konya’ya gelerek aldığı tedavi sonrası bel ağrısı, yorgunluk ve uykusuzluk gibi şikayetlerinde iyileşme gözlemlediğini belirtti. Öz, "Altıncı seansıma geldim ve ozon tedavisi sonrası kendimi daha dinç hissediyorum. Yorgun olan herkese tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya'nın Süper Gençleri Milli Takım Kadrosuna Seçildi
Konya'nın Süper Mario'ları vanaları elden geçiriyor
Konya'nın cips olacak patatesleri hasat ediliyor
Vali Vahdettin Özkan Konya’ya veda etti
Konya Büyükşehir'in eğitim desteği başvuruları başladı! İşte detaylar