Konya ihracatta kendi rekorunu kırdı

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde Konya'nın ihracatının 2 milyar 608 milyon doları aştığını açıkladı. Şehir, tüm zamanların en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Büyükeğen, Konyalı sanayicilerin bu yılın Ocak-Eylül döneminde ihracatı yüzde 6.1 oranında artırarak, 2 milyar 608 milyon doları aşkın ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. "Bu başarı ivmesiyle yıl sonunda yeni bir rekor kırmayı hedefliyoruz. Şehrimize bu onuru yaşatan tüm sanayicilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum," dedi.

Sektörel Bazda İhracat Liderliği

Başkan Büyükeğen, Konya'nın ihracatında en fazla paya sahip sektörleri de açıkladı. Otomotiv endüstrisinin bu dönemde 663 milyon 125 bin dolarlık ihracatla lider olduğunu belirten Büyükeğen, ikinci sırada makine ve aksamları sektörünün 631 milyon 511 bin dolarlık, üçüncü sırada ise hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörünün 293 milyon 439 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Ayrıca iklimlendirme sanayinin dördüncü, demir ve demir dışı metaller sektörünün ise beşinci sırada yer aldığını vurguladı.

İhracatı Artırma Çalışmaları Devam Ediyor

KSO Başkanı, Konya'nın ihracatını artırmak ve yeni pazarlara açılmasını desteklemek amacıyla düzenledikleri ikili iş görüşmeleri, yurtdışı fuar gezileri, ihracat odaklı eğitimler ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projeleri gibi çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Mercedes-Benz G-Serisi, Elektrikli Dönüşümünü Kapadokya'da Tanıttı
Bakan Şimşek'ten Enflasyon Açıklaması
Ekim ayı kira artış tavanı belli oldu
Eylül'de Enflasyon Yüzde 49,38 Oldu
Hasat Başladı: Kilosu 250 TL