Konya Kefen Yırtmak Üzereymiş

Konya'da kuraklık alarmı sona erdi mi? Ağustos ayında yaşanan şiddetli yağışlar, kentin yüzünü güldürdü.

Konya'da Ağustos ayında yaşanan şiddetli yağışlar, uzun süredir süren kuraklığın ardından adeta bir can suyu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı rapora göre, Konya Kapalı Havzası ve Ceyhan Havzası, normal dönemlere göre %300 daha fazla yağış alarak tarımın kalbi konumundaki bölgelerde umutları yeşertti.

Konya Kefeni Yırttı mı?

Kurak bir kış mevsiminin ardından beklenen yağışları alamayan Konya'da, Ağustos ayı yaşanan yağışlarla adeta kefen yırtılıyordu. Uzun süredir süren kuraklık, tarım ve hayvancılıkla geçinen bölge halkını oldukça zor durumda bırakmıştı. Ağustos ayında yaşanan bu olumlu gelişme, bölge halkı için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Küresel İklim Değişikliğinin Etkisinde Olan Konya'da Umut Işığı

Küresel iklim değişikliğinin en çok etkilediği şehirlerden biri olan Konya'da, Ağustos ayında yaşanan yağışlar, su kaynaklarına önemli ölçüde katkı sağlamasa da umut verici bir tablo çizdi. Özellikle tarımın kalbi konumunda bulunan Konya Kapalı Havzası ve Ceyhan Havzası'nda yaşanan bu olumlu gelişme, bölgedeki tarımsal üretimi canlandırma konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Konya'da Yağışların Etkisi Haritalarla Ortaya Çıktı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı haritalı raporda, Konya'da Ağustos ayı yağışlarının bölgesel dağılımı net bir şekilde görüldü. Rapora göre, Konya Kapalı Havzası ve Ceyhan Havzası, normal dönemlere göre %300 daha fazla yağış alarak bölgedeki su kaynaklarına önemli bir katkı sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya’da Avrupa Hareketlilik Haftası’na Özel Etkinlikler Başladı
Kültür Yolu Festivali'nin Konya ayağı başlıyor
Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü Töreni ve Şehitlik Ziyareti
Meram'da Çöp Kamyonunun Çarptığı Çocuk Hayatını Kaybetti
Karapınar'da kalp krizi geçiren hasta, hava ambulansıyla Konya’ya getirildi