Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Konya Kitap Günleri, bu yıl 18 – 27 Ekim tarihleri arasında yapılacak.
Mevlana Kültür Merkezinde geçen yıl düzenlenen Konya Kitap Günlerine 1 milyon kitap, 223 seçkin yayınevi ve 151 yazarın katılımı sağlanmıştı.
Konya Kitap Günleri; çok sayıda imza günü, konferans, şiir dinletisi, söyleşi gibi çok sayıda etkinlikle Konya’nın kültür ve sosyal hayatına önemli bir renk katacak.
18 Ekim Cuma günü başlayacak olan bu önemli etkinlik, 27 Ekim Pazar günü akşamına kadar devam edecek.
Bu tarihler arasında Konya hem dolu dolu bir kültürel faaliyete ev sahipliği yapmış olacak hem de Konyalılar özellikle kitapseverler kitaba doymuş olacak.
Bu önemli faaliyete Konya dışından çok önemli ve tanınan isimlerin katılacak olması Konya’ya artı değer kazandıracaktır.
Konya dışından Mustafa Karataş, Yavuz Bahadıroğlu, İlber Ortaylı, Ahmet Şimşirgil, Pelin Çift,İbrahim Sadri, Bestami Yazgan, Serdar Tuncer, Mehmet Doğan, Dursun Ali Erzincanlı, Abdurrahman Dilipak, Bahadır Yenişehirlioğlu, Turgay Güler, Mehmet Çelik ve ismini yazamadığım çok sayıda tanınmış, ünlü kişiler de hem kitaplarını imzalamak hemde söyleş yapmak üzere Konya’mızda olacaklar.
U isimlerin yanında tabi ki Konyalı yazarların da bu etkinlikte yer alması oldukça sevindiricidir.
Bu arada şunu da belirtmeliyim ki, ne kadar çok kitap okunursa okunsun kitaba doyulmuyor. Zira kitap aydınlıktır, okunmaz ise karanlıkta kalınmış demektir.
Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir.
Konya, Selçuklu Medeniyeti’nin başkentidir.
Konya, Osmanlı Medeniyeti’nin en önemli merkezlerinden birisidir.
Konya; Mevlânaların, Sadrettin Konevilerin, Şemsi Tebrizilerin ve daha nice Allah dostu ve velilerin yurt edindiği ilim ve irfan merkezidir.
Konya, Türk –İslâm Medeniyeti’nin çizgilerini en güzel şekilde bünyesinde barındıran bir şehirdir.
Bu özellikleri ile kitapların sergilendiği kitap günleri en çok Konya’ya yakışır.
Kitabın gündeme gelmesi ve kamuoyunda sürekli konuşulur olması, böylesi günlerin gerçekleştirilmesi ile mümkündür.
Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda çok önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Kitap; hava gibi, su gibi, ekmek gibi önemli bir ihtiyaçtır.
Bu ihtiyaçtan yeterince yararlanmayanlar zarardalar demektir. Zira, insanın manevi yapısı ve ruhu kitaba şiddetle ihtiyaç duymaktadır.
Bu ihtiyaç giderilmediği takdirde insan manevi olarak çok tehlikeli hastalıklara yakalanmış olur.
Konya şu anda 4 üniversitesi, 150 bin civarında üniversite öğrencisi, 500 bin civarında ilk ve ortaöğretim öğrencisi ile aynı zamanda bir eğitim ve öğretim şehridir.
Diğer yandan Konya, STK’ ların faaliyetleri ile her günü doya doya yaşayan bir Kültür şehridir.
Böylesine, önemli bir medeniyet şehri, ilim irfan şehri, eğitim öğretim şehri ve kültür şehri olan Konya’mızda kitap günlerinin düzenlenmiş olması, bu şehre yakışan, bu şehrin kimliğini ortaya koyan çok önemli bir faaliyettir.
Bu faaliyeti düzenleyen ve ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına ve emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum.
Bendenizde bu etkinlik kapsamında TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) standında, Çimke Yayınları standında ve Selçukya Kültür Sanat Derneği standında aşağıdaki günlerde kitaplarımı imzalayacağım.
20 Ekim Pazar……….14.00 – 20.00 arası TYB
23 Ekim Çarşamba….10.00 – 14.00 arası TYB
25 Ekim Cuma………14.00 - 20.00 arası Çimke
27 Ekim Pazar…….....10.00 - 20.00 arası Selçukya
Kitapsever dostlarla beraber olmak dileğiyle sağlıklı ve mutlu yarınlar efendim.