Konya merkezli FETÖ operasyonunda 10 gözaltı

Konya merkezli dört ilde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, 12 şüpheliden 10'u yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

FETÖ Operasyonu Dört İlde Eş Zamanlı Gerçekleştirildi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki mahrem yapılanmasında yer aldıkları tespit edilen 12 kişi hakkında soruşturma başlattı. Bu kapsamda, Konya merkezli olarak Ankara, İstanbul ve Isparta'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına Alınan Şüphelilerin İşlemleri Devam Ediyor

Yakalanan şüpheliler, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğüne götürülerek, burada adli işlemleri başlatıldı. Gözaltındaki kişilerin ifadeleri alınırken, firari olan diğer 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar da sürüyor.

Operasyonlar FETÖ'nün Mahrem Yapılanmasına Yönelik

Soruşturma, FETÖ'nün özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki mahrem yapılanmasına yönelik olarak yürütülüyor. Bu yapılanmada yer aldıkları belirlenen şüphelilerin, örgüt adına faaliyetlerde bulundukları tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla düzenlenen operasyonların, terör örgütünün yapılarını hedef aldığı belirtildi.

FETÖ Operasyonları Devam Edecek

Yetkililer, terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmaların hız kesmeden devam edeceğini ve örgütün tüm unsurlarının deşifre edilmesi için operasyonların sürdürüleceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Düğünden çıktılar, kaza yaptılar: 22 yaralı
Karaman’da hafif ticari araçlar çarpıştı: 3 yaralı
Lüks rezidansta kaçak silah üretimi
Ormana el bombası ve kalaşnikof gömerken yakalandılar
Elektrikli motosiklet bataryası hırsızları kıskıvrak yakalandı