Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Usta, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Önder Kutlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Müdür Yardımcısı Orhan Özçalık, Gıda Şube Müdürü Ramazan Sobayoğlu, Dernek Başkanı Ebru Akgün, çok sayıda aşçı ve derneğe destekleyici olan işletmelerin temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Profesyonel Aşçılar Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ebru Akgün, "Derneğimizin çatı faaliyeti geleneksel ve modern Konya mutfağını geliştirmek bilinen mevcut haline inovasyonlar ile yepyeni bir boyut katmaktır. Konya Mutfağı'nın birçok yönü bilinmiyor. Türkiye'de çok kısıtlı bilinirliğe sahip bu mutfak, hepimizin de bildiği üzere binlerce yıllık bir Anadolu mirası ve Selçuklu gelenekleri üzerine kurulmuş harmanlanmıştır. Çok geniş bir yelpazeyi barındıran Konya Mutfağı dünyada maalesef hiç bilinmemektedir. Derneğimizin isminde bulunan 'Profesyonel' ibaresi bizim için çok önemli. Bu nedenle aşçılar ve işletmecilerin her türlü ihtiyaç ve gereksinimini sağlamaya yol gösteren çalışmalar, tedarik zincirleri, personel veri bankları, reçete çalışmaları ve AR-GE faaliyetleri gibi profesyonel fayda sağlayan unsurlar bulunacaktır. Derneğimiz aslında bir koordinasyon merkezi gibi çalışacaktır" dedi. Ferit Hepokur-Memleket