Konya OSB, mesleki eğitim kampüsü haline geldi

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ile birlikte mesleki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi.

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ile birlikte, mesleki eğitim yatırımlarını yerinde incelemek amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, ilk olarak KOS Anaokulu'nu ziyaret ettikten sonra, Mesleki Eğitim Merkezi, inşaatı devam eden Meslek Yüksekokulu ve Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni gezdi.

Eğitime Yatırım Vurgusu

KOS Başkanı Memiş Kütükcü, mesleki eğitime yaptıkları yatırımların önemine dikkat çekerek, bölgedeki okullarda toplam 2 bin 422 öğrencinin eğitim aldığını ifade etti. Kütükcü, "Son 10 yılda mesleki eğitim altyapısına 380 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Bu yatırımlarla bölgemizi bir mesleki eğitim kampüsü haline getirdik. Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, eğitim kalitesiyle ülkemizin gözde meslek liseleri arasında yer alıyor" dedi.

Geleceğin Teminatı Gençler

Kütükcü, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmek için azami gayret gösteriyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitemizle hayata geçirdiğimiz meslek yüksekokulumuzla bu hedefe ulaşmayı planlıyoruz. Tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum, ancak asıl teşekkürüm, geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimize. Bu gençler, burada aldıkları eğitimle Türk sanayisine güç verecekler."

Ortak Projelerle Geleceği İnşa Etmek

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, KOS ile ortaklaşa yürütülen meslek yüksekokulu projesinin sanayinin yetişmiş eleman açığını kapatma konusunda önemli bir misyon üstlendiğini belirtti. Zorlu, "Okulumuzda otomasyon, döküm, kaynak ve Türkiye'de ilk olacak CNC operatörlüğü bölümleri yer alıyor. Bölüm sayısını önümüzdeki yıllarda 10'a çıkaracağız. Müfredatımızı sanayinin ihtiyacına göre hazırladık ve iş garantisi ile eğitim bursları vereceğiz" şeklinde konuştu.

Ziyaretlere Katılım

Ziyaretlerde KOS Başkan Yardımcısı Necip Çimen ile yönetim kurulu üyeleri Ömer Faruk İyibildiren, Ali Koçak ve Ferahim Öner de yer aldı. Mesleki eğitim alanındaki bu yatırımlar, Konya'nın sanayi potansiyelini artırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Yurt Başvuruları İçin Duyuru
Nasreddin Hoca Kreşleri, 2024-2025 Döneminde Kapasitesini Artırdı
MEB 2024-2025 Eğitim-Öğretim Dönemi Ara Tatil Tarihlerini Açıkladı
Konya'daki Üniversite Kadrosunu Genişletiyor! 31 Öğretim Üyesi Alımı Yapılacak
Ece Fişek, İrlanda'da 'Gençlerin Nobel'i' Ödülünü Kazandı