Konya Ovası 11 üründe Türkiye lideri

Türkiye’nin üretim devi Konya, tarım ve hayvancılıkta liderliğini sürdürüyor. Yaklaşık 19 milyon dekar tarım arazisiyle 11 üründe Türkiye birincisi olan Konya, aynı zamanda tohum üretiminde de yüzde 25,7 paya sahip.

Konya Ovası, Türkiye’nin tarımsal üretim merkezlerinden biri olarak biliniyor. Yaklaşık 19 milyon dekar alanı tarım arazisi olarak kullanılan Konya, ülkedeki tarım alanlarının yaklaşık yüzde 7.86’sını kapsıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, Konya’nın tarım arazileri bakımından Türkiye’de lider olduğunu belirterek, "Konya, 40 milyon dekarın üzerindeki yüzölçümüyle Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip. Tarım arazilerimizde tarla bitkilerinden sebzeciliğe kadar geniş bir yelpazede üretim yapıyoruz" dedi.

11 Üründe Türkiye Lideri

Konya, buğday, arpa, şeker pancarı ve havuç gibi birçok üründe Türkiye'nin en büyük üreticisi konumunda. İl Müdürü Seçen, “Konya’mız, sadece bitkisel üretimde değil, hayvancılıkta da Türkiye’de söz sahibi. Yaklaşık 928 bin büyükbaş, 3 milyon 50 bin küçükbaş hayvan varlığıyla önemli bir hayvancılık merkezidir. Bunun yanı sıra, 11 milyona yakın kanatlı hayvan varlığımızla Türkiye’de üçüncü sıradayız” ifadelerini kullandı.

Seçen, Konya'nın üretim alanındaki liderliğini vurgularken, “Türkiye genelinde 11 üründe Türkiye birincisiyiz. Özellikle buğday üretiminin yüzde 10’u, arpa üretiminin yüzde 15’i, şeker pancarı üretiminin yüzde 33’ü ve havuç üretiminin yüzde 67’si Konya’dan karşılanıyor” dedi.

Tohum Üretiminde Yüzde 25.7 Pay

Konya, tarımsal üretimdeki başarısını tohum üretiminde de sürdürüyor. İl Müdürü Seçen, Konya’nın yerli ve milli tohum üretiminde önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, “Yaklaşık 1 milyon dekarlık alanda 390 bin ton civarında yerli ve milli tohum üretiyoruz. Bu da Türkiye'deki tohum üretiminin yüzde 25.7'sini Konya olarak gerçekleştirdiğimiz anlamına geliyor” dedi.

Tarım ve Hayvancılıkta Lokomotif Şehir: Konya

Seçen, Konya’nın hem bitkisel üretimde hem de hayvancılıkta Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Konya, farklı iklim koşullarında geniş bir üretim çeşitliliğine sahip. Tarımın yanında hayvancılıkta da liderliğini sürdüren şehrimiz, hem et, süt, yumurta üretiminde hem de 187 farklı bitkinin yetiştirildiği bir coğrafyada üretim yapıyor” diyerek, kentin üretim potansiyeline vurgu yaptı.

Konya, tarımsal üretimdeki başarısını devam ettirerek Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri

Konya’da Avrupa Hareketlilik Haftası’na Özel Etkinlikler Başladı
Kültür Yolu Festivali'nin Konya ayağı başlıyor
Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü Töreni ve Şehitlik Ziyareti
Meram'da Çöp Kamyonunun Çarptığı Çocuk Hayatını Kaybetti
Karapınar'da kalp krizi geçiren hasta, hava ambulansıyla Konya’ya getirildi