Konya Saat Kulesi İçin Yenilikçi Tasarımlar Yarışacak: Creathon'24 Başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye Tasarım Vakfı ve ODTÜ Tasarım Fabrikası iş birliğiyle gerçekleştirilen Creathon'24, Konya’nın kültürel mirasını modern dokunuşlarla yeniden yorumlayacak projeleri bekliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) yürütücülüğünde düzenlenen Creathon'24, 19-20 Ekim tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, 7 Ekim’e kadar başvurularını www.sosyalinovasyonajansi.com adresinden yapabilecek. Etkinlik, gençlerin disiplinler arası araştırma ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirirken, Konya'nın kültürel mirasına modern bir yorum getirecek projelere ev sahipliği yapacak.

“Konya Saat Kulesi” Temasıyla Modern Bir Anıt Tasarlanacak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Creathon'da, katılımcılardan Konya'nın kültürel değerlerini yansıtan ve şehrin merkezinde etkinlik ve tanıtım alanı olarak kullanılabilecek modern bir saat kulesi tasarlamaları istenecek. Farklı disiplinlerden oluşan takımlar, fikirlerini 36 saatlik bir maraton süresince projelendirecek ve kazanan tasarım Konya Saat Kulesi’ne ilham kaynağı olacak.

Creathon Nedir?

Creathon, gençlerin disiplinler arası becerilerini geliştirdiği, etki odaklı projeler ürettikleri ve yarışarak deneyim kazandıkları bir tasarım maratonudur. Bu etkinlik, sürdürülebilir projeler üretilmesini teşvik ederek yeni nesil kültürel mekânların içeriklerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

SON DAKİKA! Konya'da Yağmur Başladı Yıldırım Nereye Düştü?
Karapınar’daki kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi
Konya-Adana çevreyolunda dana paniği
Dünya Konya'daki Tarihi Otele Hayran Kaldı
Karatay'da 1 Milyon Liralık Hırsızlık: Şahıs Yakalandı