Konya Şeker ve Çumra Şeker Fabrikalarında 2024-2025 Pancar Alım Kampanyası Başladı

Konya Şeker ve Çumra Şeker fabrikalarının 2024-2025 pancar alım kampanyası, düzenlenen törenle başladı. PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, bu yıl 3 milyon 650 bin ton pancar alımı beklediklerini belirtti.

Konya Şeker ve Çumra Şeker fabrikalarında 2024-2025 pancar alım kampanyası, yoğun katılımın sağlandığı bir törenle başlatıldı. PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, törende yaptığı konuşmada, bu yılki kampanyanın çiftçi ve ülke ekonomisi için hayırlı olmasını diledi. Erkoyuncu, 3 milyon 600 bin ile 650 bin ton arasında bir pancar alımı beklediklerini belirtti.

Kapasite Artırımı ile Günlük Pancar Kesme Kapasitesi Artıyor

Başkan Erkoyuncu, Türkiye’nin en büyük ve modern şeker fabrikası olan Çumra Şeker Fabrikası'nın günlük pancar kesme kapasitesinin, yapılan yatırımlarla 20 bin 500 tona çıkacağını ifade etti. Konya Şeker Fabrikası’nın ise kapasitesinin 12 bin tona ulaşacağını belirten Erkoyuncu, iki fabrikanın günlük toplam pancar kesme kapasitesinin 31-32 bin tonu bulacağını söyledi.

Yatırımlar Öz Kaynaklarla Gerçekleştiriliyor

Yatırımları öz kaynaklarla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erkoyuncu, borçlu bir kurum olmalarına rağmen bu süreci başarıyla yönettiklerini belirtti. Kapasite artırımı ve yatırımlarla fabrikaların güçlendiğini ifade eden Erkoyuncu, Seydibey Tarım Ürünleri Entegre Tesislerinde de güneş enerjisi yatırımı yaptıklarını ve önümüzdeki dönemde diğer tesislere de benzer projeler gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu Yıl Pancar Verimi Yüksek

Pancar veriminin bu yıl oldukça iyi olduğunu belirten Erkoyuncu, 4 milyon ton fireli pancar beklediklerini ve yaklaşık 3 milyon 650 bin ton pancarın fabrikalara giriş yapacağını öngördüklerini söyledi. Çiftçilerden ve alınan numunelerden gelen verilerin verimin yüksek olduğunu gösterdiğini ifade eden Erkoyuncu, bereketli bir kampanya dönemi geçirmeyi temenni etti.

2024-2025 pancar alım kampanyası, çiftçiler ve üreticiler için umut dolu bir başlangıç olarak nitelendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Başkan Altay'dan Ekonomi Forumunda Önemli Mesajlar
Meram Belediyesi'nden Satış İlanı: Depolu Dükkan ve Taşınmazlar İhale Usulüyle Satılacak
Oğuz Tunç, İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğüne Atandı
Konya İtfaiyesi'nden denizaşırı eğitim
Konya'da Bir Hastanenin Kantini İhaleye Çıkıyor! Yıllık Ücreti Bedava Dedirtti