Konya S.M.Mali Müşavirler Odası tarafından geleneksel olarak düzenlenen Anadolu Odaları Eğitim Seminerinin 21'incisi 9-12 Ekim tarihleri arasında Antalya/Belek’te gerçekleştiriliyor. Eğitim Seminerine yaklaşık 40 ilden SMMMO başkanları ve Konya başta olmak üzere Türkiye genelinde birçok ilden mali müşavirler ile meslek mensupları katılıyor.
Her yıl meslek camiasını bir araya getiren Anadolu Odaları Eğitim Semineri her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gördü. TÜRMOB yönetim ve kurullarının katıldığı Anadolu Odaları Eğitim Seminerine ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetim Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumundan bürokratlar katılım sağlıyor.
Konya SMMM Odası Başkanı Abdil Erdal, seminere katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür etti. Erdal, önceleri Konya Mali Müşavirler Odası üyeleri ile başlayan, daha sonra tüm Anadolu'ya yayılarak geleneksel hale getirilen ve bu yıl 21.'sini düzenledikleri, Anadolu Odaları Eğitim Seminerlerine, başta Konya olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanından katılan meslektaşlarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başkan Erdal, "Geleneksel hale getirerek bu yıl 21.sini düzenlediğimiz, Anadolu Odaları Eğitim Seminerimizi, başta Konya olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından katılan meslektaşlarımızla gerçekleştiriyoruz. Meslek hayatımızın yoğun iş temposundan bir nebze uzaklaşma imkânı bulduğumuz, Anadolu Odaları Eğitim Seminerlerimiz; bizlere meslektaş olarak kaynaşma ve aynı zamanda güncel konularda, konusunda Uzman Değerli üstatlarımız aracılığı ile, bilgi edinme fırsatı sağlamaktadır. Konya Odası olarak düzenlediğimiz bu seminerlere, bugüne kadar vermiş oldukları desteklerinden dolayı huzurlarınızda Genel Başkanım Sayın Emre Kartaloğlu başta olmak üzere, TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan ve yönetim kurulu üyelerine, yurdumuzun dört bir yanından gelen çok değerli oda başkan ve yöneticilerine, cefakâr ve vefakâr meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
EĞİTİM VE GELİŞİM HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZ
En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır anlayışıyla Konya SMMM odası olarak mesleğe ve meslektaşla hizmet ettiklerini belirten Başkan Erdal, şu ifadeleri kullandı:
2640 üyemize ve 355 stajyerimize hizmet ederek, her zaman eğitimi ve mesleki gelişimi destekleyerek her türlü faaliyetimize devam ediyoruz. Son dönemlerde Yatırım Teşvik Mevzuatı ve İndirimli Kurumlar Vergisinde 6 Grup, İnşaat sektöründe Muhasebe ve Vergi Uygulamaları eğitimi, Bağımsız Denetçilere yönelik sürekli eğitim programları ve YMM Sınavına Hazırlık ve İhtisas Kurs Programını meslektaşlarımızın yoğun katılımıyla başarıyla gerçekleştirdik. Diğer taraftan stajyerlerimize yönelik staja başlama ve SMMM sınavlarına hazırlık kurslarımızın eğitimlerini de Oda hizmet binamızda gerçekleştiriyoruz. Bunların yanında Selçuk üniversitesi iş birliğinde düzenlediğimiz yüksek lisans eğitimleri ve mesleki anlamda bilgilerimizi güncellemek ve yeni çıkan mevzuatları takip etmek için üyelerimize yönelik eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor. Mesleğimiz gereği sürekli değişen mevzuatı, zorunlu olarak takip ederken, bir taraftan da devamlı artan iş yükü karşısında mesleğimizi icra etmeye devam ediyoruz. Muhasebe mesleği ekonomik hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Devletin vergi gelirlerinin toplanmasında, her alandaki dijital dönüşümün sağlanmasında ve mali politikaların tabana yayılmasında en önemli ve en ağır görevleri yerine getiren mali müşavirlerin yıllardır dile getirdikleri birçok mesleki sorunun çözüme kavuşmaması bizleri son derece üzmüştür.
KATILIMCILARA YOĞUN EĞİTİM PROGRAMI
Seminerin açılış konuşmalarından sonra ilk gün eğitim programına geçildi. Moderatörlüğü TÜRMOB Genel Saymanı M.Levent Demiröz tarafından yapılan eğitimin ilk oturumunda Vergi Uygulamalarında Dijital Dönüşüm konusunda GİB Daire Başkanı Hüseyin Azili tarafından, Luca’da Analiz, Raporlama ve Elektronik Denetim Uygulaması konusunda LUCA Koordinatörü Cenk İçer tarafından katılımcılara sunum yapıldı.
İlk gün ikinci oturumun Moderatörlüğü Türmob Denetleme Kurulu Başkanı Burhan Düz tarafından yapılırken Vergi Uygulamalarında Güncel Gelişmeler konusunda YMM Selahattin Gökmen, Yeniden Değerleme ve Enflasyon Düzeltmesi Uygulaması konusunda YMM İrfan Vural tarafından sunum yapıldı.
Seminerin ikinci günü ilk oturumunda ise Moderatörlüğü İstanbul SMMM Odası Başkanı Erol Demirel tarafından yapılırken katılımcılara Kalite Yönetim Standartlarının Getirdikleri konusunda KGK Denetim Standartları Dairesi Başkanı Birsen NACAR ve KGK İncelemeleri Kapsamında Bağımsız Denetimde Dikkat Edilmesi Gereken Konular konusunda KGK İnceleme Dairesi Başkanı Hasan GÜL sunum yaparak önemli konuları ele aldı.
Seminerin ikinci günü son oturumunda ise moderatörlüğü Türmob Genel Başkan Yardımcısı İ.Hüseyin Yıldız tarafından yapıldı. Son oturumda Teknolojik Dönüşüm Sürecinde Vergi Denetimi konusunda VDK Daire Başkanı Sevil Toprak, Vergi İncelemelerinde Meslek Mensuplarının Sorumluluğuna İlişkin Güncel Gelişmeler VDK Daire Başkanı Bayram Gülçiçek bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
Katılımcılar, seminer konularının ihtiyaç duyulan konular olduğunu belirterek, 3 gün 4 gece süren seminerin düzenlenmesinden memnun olduklarını dile getirdi.