Konya, Türkiye'nin En Büyük Yeşil Dönüşüm Zirvesine Ev Sahipliği Yapacak

Konya, 25 Eylül'de sanayide yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularının ele alınacağı Türkiye'nin en büyük zirvesine ev sahipliği yapacak.

Konya, Türkiye'nin en büyük sanayi ve sürdürülebilirlik zirvesine hazırlanıyor. 3. Sanayide Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Zirvesi, 25 Eylül 2024 Çarşamba günü Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Zirve, Konya Sanayi Odası'nın (KSO) öncülüğünde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde ve Ekonomi Gazetesi iş birliğinde düzenlenecek.

Yeşil Dönüşümün Sanayiye Etkileri Masaya Yatırılacak

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, zirveyle ilgili yaptığı açıklamada, yeşil dönüşümün sanayi üzerindeki etkileri ve bu dönüşümün finansman süreçlerinin detaylı şekilde ele alınacağını belirtti. Büyükeğen, sanayiciler başta olmak üzere tüm ilgilileri zirveye katılmaya davet etti.

İhracatın Yüzde 30'u AB Pazarına

Büyükeğen, Konya'nın en önemli ihracat pazarının Avrupa Birliği (AB) olduğunu vurgulayarak, "İhracatımızın yüzde 30'unu AB ülkelerine gerçekleştiriyoruz. AB'nin 2030 yılına kadar karbon salınımını yüzde 55 azaltma, 2050'de ise karbon sıfır olma hedefleri doğrultusunda Yeşil Mutabakat ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması sanayicilerimizi yakından ilgilendiriyor," dedi.

Bu sürecin ihracat pazarlarındaki rekabet gücünü korumak adına büyük önem taşıdığını belirten Büyükeğen, sanayicilerin yeşil dönüşüme hızlı uyum sağlaması için yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini söyledi.

3 Farklı Oturumda Yeşil Dönüşüm Ele Alınacak

Zirve, üç farklı oturumda gerçekleşecek ve yeşil dönüşüm süreçleri tüm yönleriyle tartışılacak. Başkan Büyükeğen, oturumlarda Türk sanayisinin yeşil dönüşümü, sınırda karbon düzenlemesi, yeşil finansman ve sürdürülebilir yatırım konularında önemli bilgilerin paylaşılacağını belirtti.

Zirveye katılmak isteyenler kso.org.tr adresinden kayıt yaptırabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

MEVKA'nın Desteğiyle Kenevir Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Konya'nın Türkiye'ye örnek sağlık tesisinde sona gelindi
Selçuklu Belediyesi Sille'de kolları sıvadı
Beyşehirli çiftçiler yeni sezona hazırlanıyor
Konya'nın ilçelerinde mısır hasadı başladı