Konya Usulü Höşmerim Nasıl Yapılır
Türkiye'nin pek çok yerinde höşmerim yapılır ve bunlar birbirinden farklı tatlar. Konya'da yaşayanlar veya Konya'ya gidenler bilirler ki burada da farklı bir tatla karşılaşılır. Kısaca tarifini verelim.
Konya Usulü Höşmerim Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kaymak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Üzerine bal, ceviz veya Antep fıstığı
Yapılışı
İlk önce kaymakla başlıyoruz. kaymak ve bir kaşık tereyağı eritiliyor. Sonra bir su bardağı un ilave edilerek iyice kavruluyor. Kaynamış süt ilave ediliyor, sonra yarım su bardağı şeker ilave edip biraz karıştırıp altını kapatın, karıştırmaya devam edin. Kıvamına gelince tabağa alıp istenilen şekil verilir üzerine bal ve ceviz konulur.