Konya Yeni Sanayi Sitesi 2025 Haziran'da Teslim Edilecek

Özellikle Konya'nın emisyon değerlerine büyük katkı sağlaması beklenen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınma sürecine dair önemli bir gelişme yaşandı. "Konya Yeni Sanayi Sitesi ne zaman teslim edilecek" sorusu cevabını buldu.

Konya tarihinin en büyük göçlerinden birini yaşatacak Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin yıkılmasıyla sonlanacak süreçte yeni bir gelişme yaşandı. "Yeni Sanayi Sitesi ne zaman teslim edilecek?" sorusu cevabını bulmuş oldu.

Motorlu Sanayi esnafı yeni dükkanlarına geçmenin planlarını yapıyordu. Ancak 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm hesaplar değişti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen süreçte aksamalar yaşandı. Daha önce 2023 yılında beklenen taşınma 2024 yılının sonuna kaldı. Son yapılan açıklamayla tarih netleşmiş görünüyor.

Konya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, katıldığı canlı yayında Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin Yeni Sanayi Sitesi'ne 2025 yılının Haziran ayında taşınacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Beyşehir’de kaza: Çarptığı tırın altında sürüklendi
KONESOB Başkanından Konyalı Ailelere Çağrı
Konya Sokaklarında Bol Bol Togg göreceğiz
Hotamış'ta Feci Kaza! Araç Resmen Dağıldı
Konya Valiliği'nden Diyanet İddialarına Yanıt