Konya Yine Listede! Sucuğa Tavuk Eti, Peynire Natamisin Katıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tağşiş listesine yeni eklenen firmalar arasında Konya'dan çok sayıda işletme yer aldı. Vatandaşın sağlığıyla oynayan bu firmalar, tavuk eti ve natamisin gibi hilelerle gündemde.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği denetimleri kapsamında yeni tağşiş yapan firmaları tespit etti. Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan listede, Konya’dan çok sayıda firmanın yer alması dikkat çekti.

Bu firmalar, halkın sağlığını tehlikeye atan yöntemlerle gıda ürünlerinde hile yaptı. Denetimler sonucunda bazı firmaların sucuklara tavuk eti kattığı, peynirlerde ise natamisin ve bitkisel yağ gibi yasaklı maddeler kullandığı tespit edildi.

İşte hile yaptığı tespit edilen firmalar ve ürünlerindeki hileler:

  • Seydişehir: SEYET Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. - SEYET Küpe Piliç Dilim Sucuk - Mekanik ayrılmış kanatlı eti tespiti.
  • Akşehir: Kısmetoğlu Beyti Et ve Et Ürünleri - Beytullah Yeşilçayır - DANAMET Isıl işlem görmüş dana sucuk - Kanatlı eti tespiti.
  • Ereğli: Damsa Süt ve Süt Ürünleri Sanayi Tic. A.Ş. - Akbel Damsa Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri - % yağ oranının düşük olması, bitkisel yağ ve natamisin tespiti.
  • Karapınar: Ece Süt Ürünleri - Furkan Selim Ece - Gül Tam Yağlı Çeşnili Eritme Peyniri - Nişasta tespiti.
  • Meram: Seyra Süt - Seher Barut - Seyra Tost Peyniri (eritme peynir) - Nişasta tespiti.
  • Karatay: Emirbey Lojistik Pazarlama Gıda Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. - Şehr-i Rize Az Tuzlu Tereyağı - Bitkisel yağ tespiti.
  • Karatay: BGS Başaran Gıda Sanayi İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. - Goldup Tatlı Toz Biber - Gıdada kullanımına izin verilmeyen boya tespiti.
  • Akşehir: Turgut Reis Süt Mam. Tar. Ürn. Oto. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. - Sevdâm Yörük Yarım Yağlı Eritme Peyniri (ay çekirdeği ve çörekotu çeşnili) - Natamisin tespiti.
  • Karatay: Birsüt Süt ve Gıda Mam. San. Tic. Ltd. Şti. - Royal Tam Yağlı Beyaz Peynir - Natamisin tespiti.
  • Karatay: Birsüt Süt ve Gıda Mam. San. Tic. Ltd. Şti. - Kayhan Yarım Yağlı Çubuk Peynir - Natamisin tespiti.

Bakanlık, bu firmalarla ilgili yasal işlem başlatırken, vatandaşları da bilinçli alışveriş yapmaları konusunda uyardı. Gıda terörüne karşı yapılan bu denetimler, halk sağlığını koruma amacıyla devam edecek. Vatandaşların gıda satın alırken ürün etiketlerine ve içerik bilgilerine dikkat etmesi gerektiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Beyşehir’de eğitim kurumlarında gıda denetimleri
Trafik ışıklarında beklerken alev aldı otomobilde yangın
Bilge Kral Aliya İzetbegoviç, Vefatının 21. Yıldönümünde Anılıyor
Konyalılar bu manzaraya alışsın: Zamanı geldi
Altay'dan İsrail'e Sert Tepki: Bu utanç durumuna son verilmeli