Konya'da 15 Yaşındaki Öğrencisine Tacizde Bulunan Öğretmenin Cezası Belli Oldu

Konya'da meydana gelen ve tüm Türkiye'yi sarsan cinsel taciz olayında, 55 yaşındaki bir coğrafya öğretmeni, 15 yaşındaki öğrencisine yönelik iğrenç eylemlerinden dolayı 10 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Selçuklu ilçesindeki bir lisede görevli olan öğretmen M.K., 10. sınıf öğrencisi B.D.'ye uzun süredir cinsel içerikli mesajlar atıyor, onu fiziksel olarak taciz ediyor ve duygusal olarak manipüle ediyordu. Genç kızın ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan öğretmen tutuklandı ve açığa alındı.

Mahkeme, Öğretmenin Suçunu Ağır Buldu

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada, öğretmen M.K. suçlamaları reddetse de, deliller ve genç kızın ifadesi karşısında mahkeme, öğretmenin suçunu sabit buldu. Mahkeme, öğretmenin 'Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı' ve 'Cinsel taciz' suçlarından toplam 10 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme tarafından açıklanan gerekçeli kararda ise şu ifadelere yer verildi:

M.K'nin B.D'ye gönderdiği ve neredeyse tamamının mağdur ile cinsel ilişki kurmaya yönelik cinsel içirikli mesajlar olduğunun anlaşılması ve tüm dosya kapsamından M.K'nin savunmalarının cezadan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilmekle, bu nedenle mahkememizce itibar edilmemiştir. M.K.'nin geçmişi, sosyal ilişkileri, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri göz önüne alınarak ve suçtan doğan sorumluluğu kabul etmemesi, pişman bir tavrının bulunmaması, kendisine emanet edilen bir kız çocuğuna nefsi kabaran ve cinsellik düşünen birisinin iyi halli olduğundan da söz etmek mümkün olmadığı" belirterek takdir ve iyi hal indiriminin uygulanmamasına karar verildiği belirtildi.

Genç Kızın İfadesi

Mahkemedeki ifadesinde yaşadıklarını anlatan genç kız, öğretmenin kendisini okulda ve okul dışında taciz ettiğini, cinsel içerikli mesajlar attığını ve duygusal olarak manipüle ettiğini belirtti. Özellikle öğretmenin okulda kendisine fiziksel temaslarda bulunduğunu ve cinsel içerikli sözler sarf ettiğini ifade etti.

Toplumun Vicdanını Sızlatan Bir Olay

Bu olay, bir kez daha çocukların korunması gerektiğini ve eğitim kurumlarında yaşanan cinsel taciz vakalarının ciddiyetle ele alınması gerektiğini gözler önüne serdi. Öğretmenlerin, öğrencilere karşı sorumluluklarının bilincinde olmaları ve çocukların güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemlerin alınması gerekmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Yeni Konya Valisi İbrahim Akın görevine başladı
Konya’da üzerinde uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunan şüpheli tutuklandı
Kulu'da Dron Destekli Yaya Geçidi Denetimi
Konya'nın ilk ve tek akredite test merkezi hizmete girdi