Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü Töreni ve Şehitlik Ziyareti

Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle anlamlı bir tören düzenlendi. Tören kapsamında, Konya Şehitliği ziyaret edilerek, şehitler anıldı ve dualar edildi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Konya’da gerçekleştirilen tören, şehirdeki anıt alanında çelenk sunma etkinliği ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi Başkanı Gazi Süleyman Ege bir konuşma yaptı. Konuşmasında, gazilerin ve şehitlerin aziz hatıralarının önemi vurgulandı.

Şehitlik Ziyareti ve Dua

Törenin ardından, protokol mensupları ve askeri erkan Konya Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehitlerin kabirleri tek tek ziyaret edilerek karanfiller bırakıldı. Şehit aileleriyle sohbet edilip, dualar okundu. Ziyarette Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve şehitler için dua edildi.

Konya'daki bu anlamlı etkinlik, gaziler ve şehitlerimizin hatıralarına olan vefanın bir göstergesi olarak büyük bir anlam taşıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya’da Avrupa Hareketlilik Haftası’na Özel Etkinlikler Başladı
Kültür Yolu Festivali'nin Konya ayağı başlıyor
Meram'da Çöp Kamyonunun Çarptığı Çocuk Hayatını Kaybetti
Karapınar'da kalp krizi geçiren hasta, hava ambulansıyla Konya’ya getirildi
Obruklarla anılan Karapınar’da tarım konuşuldu