Konya'da 5.5 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Konya'da Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) çerçevesinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerine bölgesel düzeyde arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Vali İbrahim Akın’ın başkanlığında kriz yönetimi süreci değerlendirildi.

Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) kapsamında Konya’da deprem tatbikatı düzenlendi. Gerçekleştirilen tatbikat senaryosuna göre, merkez üssü Akşehir ilçesi olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremden Akşehir, Ilgın ve Konya şehir merkezi etkilendi. Tatbikat kapsamında arama kurtarma ekipleri, senaryoya uygun olarak yıkılan binaların enkazında çalışmalar yaptı.

Vali İbrahim Akın, Kriz Yönetimini Yönetti

Tatbikata Konya Valisi İbrahim Akın başkanlık etti. TAMP Çalışma Grupları ile yapılan toplantıda, deprem senaryosu çerçevesinde kriz yönetimi, müdahale süreçleri ve yapılan arama kurtarma çalışmalarının detayları değerlendirildi. Vali Akın, özellikle Akşehir merkezli gerçekleşen depreme yönelik müdahale süreçleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kentsel Dönüşüm Alanında Arama Kurtarma Çalışmaları Yapıldı

Tatbikatın bir diğer önemli kısmı ise Konya’da, Esenler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanında gerçekleşti. Hazırlanan senaryo doğrultusunda, yıkılan binaların enkazında arama kurtarma ekipleri görev aldı. Ekipler, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma ve ilk yardım çalışmalarını başarıyla yerine getirdi. Bu tatbikat, afet durumlarında koordinasyonun ve hızlı müdahalenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Afyonkarahisar-Konya yolunda yolcu otobüsü şarampole devrildi: 21 kişi yaralı
Karatay'ın Sanayilerine Sıcak Asfalt
Konya’daki kazada yaralanan Sinem Akalın da hayatını kaybetti
Konya'da Göreli Yoksulluk Oranlarında Düşüş
MEVKA ve Konya Teknik Üniversitesi’nden Siber Güvenlik İçin İş Birliği Protokolü