Konya’da 624 Eylemle Afet Riskleri Azaltılacak

Konya Valisi İbrahim Akın, 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "81 İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) İzleme ve Değerlendirme Kurulları" toplantısına katıldı.

Konya'da, afet risklerinin azaltılması amacıyla İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) hazırlanmış ve 2022 yılında uygulamaya konulmuştur. Vali Akın, bu planın, İçişleri Bakanlığı'nın koordinesinde, çeşitli paydaşların katılımıyla oluşturulduğunu vurgulayarak, “Afetlerde risk azaltma, modern afet yönetiminin temel unsurlarından biridir. Bu anlayış, sadece afet anını değil, öncesinde yapılması gereken planlama ve sonrasında yürütülecek iyileştirme çalışmalarını da kapsayan bir bütünleşik afet yönetimi döngüsü üzerine kuruludur” dedi.

Risk Analizleri ve Alınan Önlemler

Afet risk analizlerinin önemine dikkat çeken Vali Akın, Konya'da 7 farklı afet türünün risk oluşturduğunu belirtti. Bu türler arasında meteorolojik ve iklim değişikliği kaynaklı afetler (kuraklık, sel, taşkın), obruk oluşumu, kütle hareketleri (kaya düşmesi, heyelan, çığ), yangın, endüstriyel tesis kazaları ve salgın hastalıklar yer almaktadır. Bu kapsamda, yapılan planlama ile bu afetlerden doğabilecek zararların en aza indirilmesi hedefleniyor.

2022-2025 Eylem Planı

Konya İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde, 2022-2025 yılları arasında toplam 624 eylem belirlenmiştir. Vali Akın, bu eylemlerin hayata geçirilmesi için sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli çalışmaların devam ettiğini ifade etti. "Yapılan ortak çalışmalar sayesinde, Konya'da çeşitli afet risklerine karşı alınan önlemler ve afetlere karşı koruma sağlanması amaçlanmıştır" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

İsrail-Filistin Savaşı Sürerken Konya'da Hava Hareketliliği Dikkat Çekti
Meram Belediyesi'nin atölyeleri fabrika gibi çalışıyor
İhbarla durdurulan araçtan tabanca ve tüfek çıktı
Hadim Kirazı Coğrafi İşaret Yolunda
Tamir için geldi, tamircinin tespih koleksiyonunu alıp kaçtı