Konya’da 87 Kişiyi 3,2 Milyon TL Dolandıran Çete Çökertildi: 13 Şüpheli Tutuklandı

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında, telefon dolandırıcılığıyla 87 kişiyi 3,2 milyon TL dolandıran 13 şüpheli yakalandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, telefon dolandırıcılarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı. Dolandırıcıların, mağdurların kişisel bilgilerini temin ederek kendilerini yurtdışından tanıdıkları ya da akrabaları olarak tanıttıkları belirlendi. Şüphelilerin, mağdurlara sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptıklarını, kaza yaptıklarını söyleyerek güven kazandıkları ve bu sayede banka hesaplarını kullanarak para transferi gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Eş Zamanlı Operasyonla Yakalandılar

Konya merkezli Manisa ve İzmir illerinde 87 kişiyi dolandırarak 3,2 milyon TL haksız kazanç elde eden çeteye yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 14 hedef şahsa yönelik baskınlarda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 29 cep telefonu, 24 sim kart, bir laptop, 20 burma bilezik, çeşitli miktarlarda altın ve para ile birlikte dokümanlar ele geçirildi.

13 Şüpheli Cezaevine Gönderildi

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 13 şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında firari olan 1 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Bozkır Balı Tesisinde Yeni Hasat Ballar Paketleniyor
Akşehir'de polisin durduğu araçta cephanelik çıktı
KOP İdaresi'nden Çiftçilere Büyük Destek
La Nina Konya'nın Kapısına Dayandı! Kar Geliyor
Özüdoğru Ailesinde Bir Acı Kayıp Daha