Konya’da serinlemek için kanala giren 15 yaşındaki Muhittin Oğuz Çay'ın tekrar kanaldan çıkmaması üzerine olay polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen dalgıç ekipleri yaklaşık 12 saat sonra gencin cansız bedenine ulaştı.
Konya’nın Çumra İlçesinde 11 Ağustos Perşembe günü saat 18.15 sıralarında Muhittin Oğuz Çay (15) serinlemek için su kanalına girdi. Genç adamın kanaldan çıkmadığını gören yakınları polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.Olay yerine Konya Merkezden Dalgıç Polis ekipleri sevk edildi. Dalgıç ekiplerinin gece boyunca yaptığı çalışmalarda 12 Ağustos Cuma günü sabah 07.30 sıralarında kanala girdiği yerin yaklaşık 500 metre uzağında Muhittin’in cansız bedenine ulaşıldı.
Yaklaşık 12 saat süren kurtarma çalışmasının ardından sudan çıkarılan gencin cesedi, otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
KOYUNLARINI OTLATMAYA ÇIKMIŞTI
Hayatını kaybeden Muhittin Çay’ın akşam saatlerinde koyunlarını otlatmaya çıktığı ve serinlemek için köprüden kanala girdiği öne sürüldü. Hastanedeki işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek olan Muhittin Çay’ın öğle namazını müteakip Çumra Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DAHA ÖNCE UYARMIŞTI!
İçişleri Bakanlığı 26 Temmuz tarihinde 2022 yılında meydana gelen 476 suda boğulma olayında 244 kişin hayatını kaybetmesi, 287 kişinin kurtarılması üzerine 81 İl Valiliğine “Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Alınacak Tedbirler” konulu “Yüzme Alanı” genelgesi yayınlamıştı.
Genelgede denizler, göl ve göletler, barajlar, sulama kanalları, akarsu yatakları ve havuzlarda meydana gelebilecek boğulma olaylarının ve can kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem arz ettiği belirtildi.
“Sağlık, güvenlik ve sosyal donatılar açısından yeterli görülen, can güvenliği riski taşımayan deniz, göl, gölet vb. yüzülebilir yerler her yıl mart ayının sonuna kadar “yüzme alanı” olarak belirlenecek ve kamuoyuna duyurulacak. Bu alanların dışında kalan deniz, göl, gölet, baraj, sulama kanalı, akarsu, sulama ve hayvan içme suyu göletleri, sel kapanı, regülatör, su iletimi, deşarj veya taşkın kontrol kanalı vb. alanlarda suya girilmeyecek” ifadeleri kullanıldı.