Konya'da Araç Fiyatları Geriliyor: Galericilerden Önemli Açıklamalar

Konya'da pandemi sürecinde araç fiyatlarındaki artışların son bir yılda küçüldüğünü belirten galericiler, araç almak isteyenlerin tasarruflarını faize yatırma yöneliminin piyasada etkili olduğunu ifade ediyor.

Otomotiv sektörü, pandemi döneminde üretim sıkıntıları ve çip krizi nedeniyle zorluklar yaşadı. Bu süreçte araç fiyatları artarken, son bir yılda ikinci el araç satışlarının %25 gerilediği gözlemlendi. Galericiler, fiyatların döviz kurunu takip ettiğini vurguluyor.

İkinci El Araç Fiyatlarında Dikkat Çeken Değişim

Konya Oto Lastik, Oto Yıkama ve Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Abdullah Acıbadem, “Pandemi sürecinde yaşadığımız fiyat artışı şu anda yok ama bazı marka ve modellerde hızlı bir satış devam ediyor. Fiyatlar, tamamen döviz kuruna endeksli olarak ilerliyor. Örneğin, 1 milyon değerinde bir aracın fiyatı pandemi öncesine göre %8-10 değer kaybetmişken, şimdi bu rakam %20-25’lere kadar yükseldi” dedi.

Yüksek Faiz Oranlarının Etkisi

Acıbadem, yüksek faiz oranlarının otomobil fiyatlarına yansıdığını belirterek, “Otomobil piyasasının rahatlaması için kredi kartı taksitlerinin açılmasını bekliyoruz. Banka faizlerinin yüksek olması, taşıt kredilerinin kullanım oranının düşük kalmasına neden oluyor. Araç maliyetleri çok yüksek, bu nedenle insanlar araç alamıyor” şeklinde konuştu.

Sıfır Araçlarda Döviz Baskısı

Sıfır araç fiyatlarının döviz kurunu takip ettiğini vurgulayan Acıbadem, “Döviz üzerindeki baskı nedeniyle fiyatlar sürekli artış gösteriyor. Sıfır araç alacak kişiler de döviz kurlarını dikkate alıyor. Faizlerin düşmesi ve kredi kartı taksitlerinin açılması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeni evlenen çiftlere sarraftan önemli tavsiye
Ticaret Bakanlığı'ndan CHP'li Volkan Demir'e Sert Yanıt: Amaçları Filistin'e Yardımları Engellemek
MAXUS eDeliver 5 Türkiye’de Yüksek Fiyatıyla Satışta: Sıfır Faiz ile 300.000 TL Kredi Fırsatı
Kredi Risk Ağırlığı Düştü Kredi Faizleri de Düşecek mi?
iPhone 16 Serisi Türkiye’de Satışta: Fiyatına Rağmen Yoğun İlgi