Konya'nın Karatay Belediyesi, sıfır atık konusunda ilçede farkındalık oluşturmak ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, ilçe genelinde 42 binin üzerinde konutta sıfır atık konusunda bilgilendirici eğitimler verildi. Ayrıca, 215 farklı noktada oluşturulan giysi, ayakkabı ve tekstil ürünleri geri dönüşüm kumbarası ile aylık ortalama 11 ton tekstil atık ekonomiye kazandırılıyor.
Karatay Belediyesi, "1 Atık Çok Şey Değiştirir 2 - İlkokul Atık Toplama Yarışması" ile de ilçe genelinde geri dönüşümü daha fazla yaygınlaştırmak amacıyla harekete geçti. 42 okulun katıldığı yarışma kapsamında 2 ay boyunca toplamda 57 ton atık toplandı ve doğanın korunmasına katkı sağlandı.
"Atığın Sıfır Noktası" projesiyle de Karatay'ın çeşitli noktalarına yerleştirilen Atık Getirme Merkezilerinde günlük ortalama 2 ton atık toplanıyor. Söz konusu proje kapsamında atık getiren vatandaşlara karşılığında birçok sürpriz hediyeler veriliyor.
Karatay Belediyesi, sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak için çocuklara yönelik de önemli çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, ilçe genelinde bulunan ilkokullarda yaklaşık 9 bin öğrenciye Sıfır Atık konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak adına tiyatro oyunu sahnelendi.
Karatay Belediyesi, çevreci yatırımları arasında yer alan 2 adet güneş enerji santrali de ilçeye önemli katma değer sağlıyor. Toplamda 1,8 MegaWatlık olan güneş enerji santralleri sayesinde Karatay Belediyesi, belediye hizmet binası başta olmak üzere ilçenin bütün park ve tesislerin aydınlatmasını söz konusu tesislerden karşılıyor.
Karatay Belediyesi, son olarak ilçeye kazandırılan 2 adet kapalı pazar marketlerin de çevre dostu olarak tasarlandığını ve söz konusu pazar marketlerin çatılarına Güneş Enerjisi Santrali(GES) kurulduğunu duyurdu.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çevreye ve doğaya sahip çıkan belediyecilik anlayışından ödün vermeden bu alanda etkin ve güzel hizmetler sunmaya devam edeceklerini kaydetti.
Karatay Belediyesi'nin sıfır atık konusundaki çalışmaları, çevre dostu bir şehir yaratma hedefiyle önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.