Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Sanayide Kadın Eli Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandı. Proje ile belirlenecek alanlarda kadınların mesleki eğitime tabi tutularak sertifika sahibi olmaları, saha ve sektör görüşmeleri, işbaşı eğitimleri gibi proje ve faaliyetlerine destek olunacak, aynı zamanda sanayi kuruluşlarının nitelikli iş gücü ihtiyacı da karşılanacak.
Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaların insan kaynakları yöneticilerinin katılımı ile gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Emrah Keleş, "Türk toplumunun temel yapı taşı ailedir. Aileyi ayakta tutan temel direk ise kadındır. Kadın geleneksel annelik ve eş olma görevinin yanında yer aldığı her yere düzen, intizam, zarafet ve hassasiyet getirir. Bu itibarla kadınların her geçen gün ekonomik yapı içerinde daha fazla yer aldığı malumlarınızdır. Sanayide Kadın Eli Projesi ile “Türkiye’nin hızla büyüyen tarım ve sanayi sektöründe emin adımlarla ilerleyen şehrimizde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulumuzla yeni bir projeyi hayata geçiriyoruz. Biliyoruz ki nitelikli kalkınmanın yolu kadınların ve gençlerin ekonomiye katılımından geçmektedir. Kadınlarımızın ekonomiye katılması sürdürülebilir kalkınmayı beraberinde getirmektedir. Eğitim almış ancak istihdama katılmamış kadınlar, meslek lisesi, lise mezunu ve eğitimi devam eden gençlerin sanayi sektöründe istihdam edilmesi amacıyla başlatılan 'Sanayide Kadın Eli' projesinin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Toplantıda projenin amacı, hedef grupları, proje kapsamında yapılması planlanan çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca projenin Konya'da etkin bir şekilde işleyişi ve hedef gruplara fayda sağlaması adına görüş ve öneriler alınarak istişare edildi. Kadınların bilgi, yetenek ve becerileriyle iş dünyasına ve ekonomiye kazandırılmasının önemi vurgulandı.
Sanayide Kadın Eli Projesi ile sanayi sektörünün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda belirlenecek alanlarda kadınların mesleki eğitime tabi tutularak sertifika sahibi olmaları, saha ve sektör görüşmeleri, işbaşı eğitimleri gibi yapmış oldukları proje ve faaliyetlerine destek olunacak.
KADIN OLMADAN SAĞLIKLI BÜYÜME OLMAZ
Ortaokul ve lise öğrenim düzeyindeki kadınların bilgi ve becerilerini artırmak, onları daha donanımlı hale getirerek çalışma hayatına dâhil etmek daha da fazla önem taşıyor. Bu proje ile istihdama hiç katılamamış ya da iş arayışında olan kadınlarımıza iş imkânı oluşturulurken, diğer taraftan Konya’da sanayi kuruluşlarının da nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanmış olacak.