Konya’da nadas alanları daraltılıyor: 64 ton tohum dağıtıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projeleri çerçevesinde yürütülen çalışmalarla, nadasa bırakılan alanlar daraltılıyor. 64 ton kırmızı mercimek tohumu, 5 bin 100 dekarlık alanda ekilmek üzere çiftçilere dağıtıldı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Ekilmeyen Bir Karış Toprak Kalmasın" ve "Kırmızı Mercimekle Nadası Azalt" projeleri kapsamında çiftçilere kırmızı mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Proje ile amaçlanan, tarımsal üretimde devamlılığı sağlamak ve nadasa bırakılan alanları daraltmak.

Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, törende yaptığı konuşmada, Konya’nın Türkiye'nin hububat ambarı olarak büyük bir stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Konya’daki geniş tarım alanlarında modern sulama tekniklerinin kullanıldığını belirten Seçen, ildeki tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 68’inde kuru tarım yapıldığını ve bu durumun nadas alanlarını artırdığını söyledi. Seçen, “Konya’da yaklaşık 3 milyon dekar nadas alanı bulunuyor ve bu alanların daraltılması hedefleniyor” dedi.

64 Ton Kırmızı Mercimek Tohumu Dağıtıldı

Projeler kapsamında sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılmasının amaçlandığını belirten Seçen, "Bugün itibarıyla 64 ton kırmızı mercimek tohumunu 5 bin 100 dekarlık alanda ekmek üzere dağıtıyoruz. Bu projelerle hem su kaynaklarını tasarruflu kullanmayı hem de stratejik ürünlerin ekiliş alanlarını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca çiftçilerimize tohum desteği sağlayarak üretim maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Mercimek Tescili AB Yolunda

Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar da törene katılarak, tohumun ürün verimliliğindeki önemine dikkat çekti. Akpınar, "Çiftçilerimizin yüksek verime ulaşması için kaliteli ve bölgeye uyumlu tohum kullanılması gerekiyor" dedi. Ayrıca Kaymakam Akpınar, kırmızı mercimeğin AB tescil sürecinin başlatıldığını belirterek, bu çalışmalar sonucunda çiftçilerin daha yüksek gelir elde etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Çiftçilere Tohum Dağıtımı Gerçekleşti

Konuşmaların ardından, kırmızı mercimek tohumları çiftçilere dağıtıldı. Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen ve İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Özver, törende tohum dağıtımını bizzat gerçekleştirerek çiftçilerin yanında yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Seydişehir'de motosiklet yayaya çarptı: 2 yaralı
Karapınar’da fidanlar toprakla buluştu
Karapınar'da trafik kazaları yüzde 25 azaldı
Beyşehir Gölü’nün balıkçı tekneleri denetlendi
Konya Ereğli’de Okul Geçit Görevlileri Sertifikalarını Aldı