Konya'da Tarihi Hafta Başladı! İlk Ziyaret Büyükşehir'e

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Yönetimi ve oda başkanları, 37. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Konya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Büyükşehir Taş Bina’da gerçekleşen ziyarette konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, ahiliğin Türk-İslam sentezi olduğunu belirterek, “Konya’mızda elhamdülillah bunu hep birlikte en güzel şekilde yaşatıyoruz. Büyükşehir olarak oda başkanlarımızla son derece koordineli ve uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Bu uyumlu çalışma için teşekkür ediyorum. Ahilik Haftası’nızı tebrik ediyorum” dedi.

KONESOB Başkanı'ndan Teşekkür Mesajı

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak ise, “Konya ahiliğin makamıdır. Dolayısıyla tüm oda başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerimiz vatandaşımız için elinden gelen gayreti gösteriyor. Odamızın içerisindeki meslek dallarının gelişmesi adına Büyükşehir Belediyemizin diğer illere örnek olduğuna şahitlik ediyoruz. Bu manada Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve sizlere çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ahilik Haftası Etkinlikleri

Bu yıl 37’ncisi kutlanacak Ahilik Haftası kapsamında 24 Eylül Salı günü Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Konya protokolü ve esnafların katılımıyla Ahilik Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Ardından tarihi Bedesten Çarşısı'nda Şed Kuşatma töreni yapılacak. Ahilik Haftası, Konya’da 29 Eylül’e kadar çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.

Ahilik kültürü, esnafın dayanışma ruhunu güçlendirirken, Konya’nın tarihsel ve kültürel mirasının önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya Büyükşehir'in eğitim desteği başvuruları başladı! İşte detaylar
Karatay Belediyesi yüzde 40'ı peşin, 8 taksitle ev satıyor
İlk Dersi Konya Büyükşehir'den Aldılar
Konya'nın meraları da dönüşüyor
Dikkat! Dolandırıcılar Üniversite Öğrencilerini Hedef Alıyor