Konya'da Tarihi Kur'an-ı Kerim Ele Geçirildi: 2 Kişi Gözaltına Alındı

Konya'nın Akşehir ilçesinde polis ekipleri, bir ihbar üzerine durdurdukları araçta tarihi eser niteliğinde Kur'an-ı Kerim ele geçirdi.

Konya'nın Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbarı değerlendirerek tarihi eser niteliğinde Kur'an-ı Kerim taşıyan bir aracı durdurdu. Edinilen bilgiye göre, Isparta istikametinden gelen yabancı plakalı araç, Akşehir Engili yol kavşağında emniyet güçleri tarafından durduruldu.

İki Kişi Gözaltına Alındı

Araçta bulunan S.T. ve Y.T. isimli şahıslar gözaltına alınırken, araçta yapılan aramada tarihi Kur'an-ı Kerim bulundu. Ele geçirilen eserin, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında koruma altına alınan değerli bir tarihi eser olduğu belirtildi.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet Suçu

Olayla ilgili olarak, araçta bulunan iki kişi hakkında "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. Tarihi eserin incelenmesi ve korunması için ilgili kurumlara teslim edileceği bildirildi. Soruşturma devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Karatay'da direkten düşen TEİAŞ işçisi hayatını kaybetti
Konya’da pazar yerinde pazarcılar birbirine girdi: 1 yaralı
Beyşehir'deki feci kazada otomobil de traktörde dağıldı: 1 ölü, 1 yaralı
Konya'da 291 Yeni Trafik Polisi Göreve Başladı
Konya’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 5 Düzensiz Göçmen Yakalandı