Tarımsal üretimi artırmak ve iklim değişikliği ile kuraklık gibi zorluklara karşı etkili çözümler üretmek amacıyla yapılan projede, bu yıl 10 milyon metrekarelik alanda üretim gerçekleştirildi.
Yerli Sertifikalı Tohum Kullanımına Teşvik
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, buğday hasadının önemine dikkat çekerek, “Saraçoğlu Tarımsal Üretim ve Ar-Ge Kampüsü'nde yaptığımız çalışmalar, yerli ve sertifikalı tohum kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu yıl 6 milyon metrekarelik alanda 'Bayraktar' çeşidi buğday ekimi yaptık. Bu ekilen alanın büyük bölümünü susuz tarım modeliyle gerçekleştirdik ve hasat edilen buğdayları belediyemiz bünyesindeki Fenni Fırın'da ekmek üretiminde değerlendireceğiz” dedi.
Susuz Tarım Modeli ve Ürün Çeşitliliği
Başkan Altay, 14 milyon metrekarelik arazinin 1 milyon 700 bin metrekarelik kısmında sertifikalı nohut ekimi yapıldığını belirterek, özel sektör iş birlikleriyle 2 milyon 150 bin metrekare alanda sertifikalı tohumluk buğday üretimi gerçekleştirildiğini açıkladı. Ayrıca, 350 bin metrekare alanda kadın kooperatifleriyle iş birliği yapıldığını ve bu alanın iklim değişikliği ve kuraklığa bağlı olarak susuz tarım modeliyle üretim yapılmasının AR-GE açısından önem taşıdığını ifade etti.
Karatay Belediyesi’nden Destek ve Teşekkür
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya'nın tarım potansiyelini artırmak ve ülke tarımına katkıda bulunmak amacıyla yürütülen projede Konya Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Kılca, "Bu örnek tarım projesi, ülke tarımının gelişmesine katkı sağlayacak. Büyükşehir Belediyemize destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.