Konya'da yüzlerce yavrusuyla zehirli Sarı Ömer görüldü

Konya'nın Kulu ilçesinde, zehriyle insanı öldürebilen ve sırtında yüzlerce yavrusunu taşıyan Sarı Ömer örümceği görüldü. Bu tehlikeli örümcek, özellikle çöl bölgelerinde ve ülkemizde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşıyor.

Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Alpaslan Mahallesi'nde bir vatandaş, yürüyüş yaparken otların arasında büyük ve alışılmadık bir örümcekle karşılaştı. İnceleme sonucunda bu örümceğin, sırtında yavrularını taşıyan Sarı Ömer örümceği olduğu belirlendi. Vatandaş, örümceği fark ettikten kısa bir süre sonra örümcek otların arasında kayboldu.

Zehri İnsan Hayatı İçin Tehlikeli

Sarı Ömer örümceği, zehriyle bir insanı öldürebilecek kadar tehlikeli bir tür olarak biliniyor. Genellikle dünyanın çöl bölgelerinde yaşayan bu örümcek, Türkiye'de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de görülüyor. Kulu'da bu türün görülmesi ise bölge halkını endişelendirdi.

Sarı Ömer Örümceği Nerelerde Yaşıyor?

Doğal yaşam alanı çöller olan Sarı Ömer örümceği, ülkemizde de belirli bölgelerde varlık gösteriyor. Genellikle sıcak ve kurak iklimleri tercih eden bu örümcek, nadir de olsa başka bölgelerde de görülebiliyor. Kulu'da karşılaşılan örümcek, türün tehlikeli doğasını bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Enişte cinayetinin sebebi belli oldu
Motorda sıkışan kediyi Kulu İtfaiyesi kurtardı
Tartıştığı kayınbiraderi tarafından vurulan Oktay Can Anlı hayatını kaybetti
AKOM duyurdu: Mevlana Caddesi trafiğe kapatılacak
Karatay Belediyesi başlatacak Konya Büyükşehir tamamlayacak