Konya’daki kooperatiflere proje başvurusu çağrısı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve ICMPD tarafından yürütülen ENHANCER Projesi kapsamında, aralarında Konya'nın da bulunduğu 11 ilde faaliyet gösteren kooperatiflere toplamda 2,7 milyon avro hibe desteği sağlanacak.

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen ENHANCER (Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi) Projesi'nin İstihdam Oluşturma Odaklı Kooperatif Hibe Programı 3. Çağrısı ilan edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla yürütülen proje, geçici koruma altındaki Suriyeliler ve ev sahibi toplum üyeleri için sürdürülebilir istihdam fırsatları yaratmayı hedefliyor.

11 İlde Geçerli Hibe Programı

Hibe programı kapsamında Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Mersin, Şanlıurfa ve Konya’da faaliyet gösteren kooperatiflere toplam 2,7 milyon avro destek sağlanacak. Program, güçlü ve gelecek vaat eden kooperatiflerin büyümesini ve geçici koruma altındaki bireyler ile Türk vatandaşları için sürdürülebilir iş imkanları oluşturmasını amaçlıyor.

Projelere 40 Bin ile 110 Bin Avro Arası Destek

Kooperatiflere yönelik bu hibe çağrısı kapsamında 6 ila 8 ay sürecek projeler için 40 bin ile 110 bin avro arasında hibe desteği sunulacak. Projelerin masraflarının %95'ine kadar olan kısmı finanse edilecek ve bu destekle kooperatifler, yeni üyelerin işe alımı, üretim süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve kayıtlı istihdam fırsatlarının artırılması gibi alanlarda ilerleme kaydedecekler.

Son Başvuru Tarihi: 31 Ekim 2024

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından yapılan açıklamada, Konya'daki kooperatiflerin de bu hibe çağrısından faydalanabileceği belirtildi. Uluslararası kaynakların bölgeye çekilmesi adına Konya’daki kooperatiflerden yoğun başvuru beklendiği vurgulandı. Hibe programı için son başvuru tarihi ise 31 Ekim 2024 olarak açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Savunma sanayii fonu teklifi görüşmeleri ertelendi
Bakan Şimşek: Caydırıcılık Gücümüzü Artırmak Dışında Seçeneğimiz Yok
Konya Sanayi Odası 7. OSEG Konferansı’na Ev Sahipliği Yaptı
İnsanlar tarımı ve köylerini terk etmeye başladı
Sumakçı Dede bir ilke imza attığı sumakları miras bıraktı