Konya'daki Kozmetik Devi'nin Konkordatosu Kabul Edilmedi İflas Etti

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş.'nin konkordato talebini reddederek şirketin iflasına karar verdi. Geçici ve kesin mühletler kaldırılırken, iflas süreci başlatıldı.

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş. tarafından açılan konkordato davasını karara bağladı. 11 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada, mahkeme konkordato talebinin reddine ve şirketin iflasına karar verdi. Ayrıca geçici mühletin ve kesin mühletin kaldırılmasına, konkordato sürecinde alınan tüm ihtiyati tedbirlerin sona erdirilmesine hükmedildi.

İflas Süreci Başladı

Mahkeme kararı ile birlikte Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş.'nin iflas süreci 11 Eylül 2024 saat 14:30 itibariyle resmen başladı. Şirket adına geçici konkordato komiseri olarak atanan Abdulkadir Çetin'in görevi de aynı tarih itibariyle sona erdi. Konya 1. İcra (İflas) Müdürlüğü tarafından iflas masasının oluşturulduğu da ilan edildi.

Konkordato ve İflas Kararının Detayları

Dava süreci boyunca 23 Kasım 2023 tarihli ara kararla verilen geçici mühlet ve 13 Mart 2024 tarihli duruşmada verilen kesin mühlet de mahkeme tarafından kaldırıldı. Tüm konkordato şerhleri ve tedbirler, kararın kesinleşmesi beklenmeksizin derhal yürürlükten kaldırıldı.

Yıldız Profesyonel Kozmetik Kimya A.Ş.'nin konkordato talebinin reddedilmesi ve iflas kararının açıklanması ile birlikte, alacaklılar için yeni bir dönem başladı. İflas süreci kapsamında şirket mal varlığının tasfiye işlemleri yapılacak ve iflas masasından alacaklılar haklarını talep edebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya’da Ahilik Coşkusu: Yılın Ahisi ve Kalfasına Görkemli Ödül Töreni
Adalet Bakanı Tunç'tan Konya’da önemli açıklamalar
Otomobilin çarptığı 14 yaşındaki Berke Kağan Bal kurtarılamadı
Suriçi Çarşısı'nda İlk Etap İş Yerleri Yatırımcılarını Bekliyor
Konya'nın Süper Gençleri Milli Takım Kadrosuna Seçildi