SADIKOĞLU KARDEŞLER
Aslen Aksaray Yolu üzerinde bulunan Obruk Kızören kasabasından olan 1955 doğumlu İbrahim Sadıkoğlu ve 1960 doğumlu Azam Sadıkoğlu kardeşlerin ikisi de futbol sahalarında uzun yıllar boy gösterdiler. Sadıkoğlu’ların iki ablasından yeğenleri Mehmet Altın ile Ercan Kara’da dayılarını takip ederek yeşil sahalarda boy gösterdiler.
İBRAHİM SADIKOĞLU
Halen Tümosan Motor Fabrikası’nda Makine Mühendisi olarak çalışan İbrahim Sadıkoğlu 20 yıla yakın Akviran Kültürspor’a hizmette bulundu.
1970’li yılların başında Kültürspor’un kırmızı- siyah formasını giyen Sadıkoğlu İmam Hatip Lisesi’nde okuduğu dönemde İMAM lakabıyla anılmaya başlandı. Yönetici A.İhsan Turcan’ın teşvikiyle Kültürsporlu olan İbrahim Sadıkoğlu kulüpten ayrılıp 1 yıl siyah- beyaz Konyaspor formasını giydi. Ertesi yıl yönetici Doğan Akman’ın ilgisiyle tekrar yuvaya döndü. Kaptanlık pazubantını koluna takan Sadıkoğlu A.Kültürspor’un küme düşme, tekrar ayağa kaldırma ve şampiyon olma, 1.Amatör Küme’de şampiyon olup guruplara katılma dahil her dönem kulübünün yanında oldu. Bazen futbolcu, bazen yönetici, bazen gerek kaptan olarak özellikle 1980’li yıllarda Kültürspor’un başarılı genç takımını kuranların arasında yer aldı. O yıllarda kulüpte 3 İbrahimler olarak kulübün başarısında önemli hizmetleri olan 3 İbrahim’den biriydi (İbrahim Karaca, İbrahim Sadıkoğlu, İbrahim Dursun)
AZAM SADIKOĞLU (1960)
Ailenin küçüğü Azam Sadıkoğlu 1972–73 yıllarında Konya futboluna kısa sürede çok şeyler veren Hasan Altıoklar’ın kurduğu Konyaspor Futbol Okulu’nda futbola başladı. Altıoklar ve devamında rahmetli Hatay Sarıkanak’tan çok iyi eğitim alan Azam Sadıkoğlu kısa bir süre sonra Konyaspor Genç Takım’ın siyah-beyazlı formasını giymeye başladı. Buradaki başarısı onu Konyaspor’un Amatör Takımına taşıdı, rahmetli Ömer Civelek’le de çalışan Azam Sadıkoğlu sağ-sol bek, zaman zamanda stoper mevkiinin değişmeyen elemanı oldu. Konyaspor profesyonel takımla antrenmanlara başladı, fakat yıl 1980 olunca askerlik geldi. Acemi Birliği sonrası o yıllarda Konya futboluna önemli hizmetleri olan Başçavuş futbol antrenörü Arif Çetinkaya çoğunluğu Konyalı olan birçok futbolcu gibi Azam Sadıkoğlu’nu Konya’ya getirtti ve ona kırmızı- beyaz Karagücü formasını giydirdi. Karagücü ile başarılı maşlar çıkartan Sadıkoğlu her geçen gün performansını artırdı.
Azam Sadıkoğlu’nun terhis olduğu 1982 ve devamında Konya Yolspor kendisinden söz ettirmeye başlamıştı. Karayolları 3 Bölge Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Konyamızın sporcu ailesinden olan A.Kadir Renklibay’ın organize ettiği Yolspor’dan gelen teklif Azam Sadıkoğlu’nun da ilgisini çekti. Gerek iş imkânı, gerekse Yolspor’un gelecekte büyük başarılar imza atma sinyali ile Azam Sadıkoğlu çok geçmeden 1983 yılında turuncu-mavili formayı giydi ve Karayolları 34. Şube’de işe başladı. Yıllar birbirini kovaladı, Azam Sadıkoğlu faal sporculuk hayatını noktaladığı 1992 yılına kadar Yolspor’da çok şeyler yaşadı. 1.Amatör Küme’de başladığı noktadan, şampiyon olup Deplasmanlı Lig’de, devamında 3. Lig’de mücadele etmek dahil, yardımcı antrenörlük ve yöneticilikte bir çok hatıraları geride bıraktı.
En önemlisi terhis sonrası performansının en iyi olacağı yıllarda Karayollarının kulübü Yolspor’un koordinesinde A.Kadir Renklibay gibi bir beyin vardı. Müdür Yardımcısı A.Kadir Renklibay, Bölge Müdür Ahmet Ustaoğlu’ndan da aldığı destekle oluşturduğu kuvvetli bir yönetim kadrosuyla, özünde olan ilkelerle çok geçmeden iyi bir takım oluşturdu. Nevzat Topbaş, Kaleci Mümin, Mehmet Özdil, Necip Koçak, Cengiz Eken, Santrafor Mümin gibi futbolculardan oluşan ekip resmi bir kurumu temsilde ve başarıda sıkıntılar yaşamadı. Rahmetli Tevfik Türkan ve Naci Renklibay antrenörlerde ekibe ayak uydurdukları gibi ekstra katkılarda bulundular. A.Kadir Renklibay’ın yönetim kadrosunda bulunan Mustafa Karlıer, Yaşar Açıkgözlü, Arslan Karakop gibi isimlerle Yolspor kısa sürede Konya’da 1 numara oldu. 1970’li yıllarda Demirspor gibi 1980’li yıllarda da Yolspor başarıdan başarıya koştu. İşte Azam Sadıkoğlu bu yönüyle kısmetliydi. Çünkü o bir futbolcunun en başarılı olabileceği yaşta böyle bir ortamı yakalamıştı. Amatör Kümenin yıldızlarından olan Azam Sadıkoğlu sağ bek mevkiinde çok şeyler verdi. 1990’lı yıllara gelindiğinde o artık 30 yaşa erişmişti ve Türk futbolcusunun zorlandığı yıllara gelmişti ama onun düzenli hayatı ona son yıllarında da bir mutluluk getirdi. Eski takım arkadaşı Mehmet Özdil’in çalıştırdığı ve Azam Sadıkoğlu’nun kaptanlığını yaptığı turuncu-mavili Yolspor 1990–91 sezonunda Şampiyon olarak 3. lig çıktı. Azam Sadıkoğlu faal sporculuk hayatını bir yıl sonra zaman zaman forma giyerek diğer taraflarda yardımcı antrenörlük yaparak 1991–92 sezonunda noktaladı.
Bu tarihten sonra Sadıkoğlu Azam yıllarını Yolspor’da yöneticiliğe adadı. Çünkü o aynı zamanda bir Karayolcuydu ve Sendikacıydı. Sendika Başkanı Ahmet Çetinkaya’nın kulüp başkanı olmasıda bunu zorunlu kılmıştı.
1972 yılında futbola başlayan 30 yıl yeşil sahalarda terleyen Azam Sadıkoğlu 10 yıl kadarda ekmeğini yediği Karayolları ve Yolspor’a hizmet ederek 2012 yılında emekli oldu. Obruk Kızören’li ailenin küçüğü Azam Sadıkoğlu emekli hayatını Selçuklu İlçemizde geçiriyor.
DR. MEHMET ALTIN
İbrahim ve Azam Sadıkoğlu kardeşlerin abladan yeğenleri olan Mehmet Altın Karma Ortaokulu’nda Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Erkek’in ve ağabeyi Kadir Altın’ın teşvikiyle 1982 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde açılan Yaz Spor Okulu’nda antrenör Hayrettin Erkmen nezaretinde futbola başladı. Buradan aldığı eğitimle kendini geliştirerek Şekerspor Genç Takımı devamında A Takım forması ile 1990 yılına kadar mücadele etti. Bu dönemde Mesut Topbaş, Nurettin.., Aydın Sümeralp antrenörlerle çalıştı. Yeşil-beyaz forma ile gerek Genç Takım gerekse A Takım’ın şampiyonluklarında hissesi vardır.
Mehmet Altın 1990–91 ve 91–92 sezonunda Selçuk Üniversitespor formasını Ömer Zengin- Ali Niyazi İnal antrenörlerle giydi. 1992–91 sezonunda Mehmet Özdil’in çalıştırdığı Yolspor’da futbol oynadı. 1993–94 sezonunda Üniversitespor’a geri döndü. O sezon 3. lig mücadelesini kazandığı kulübünde ayağı kırıldı. 1996 yılına kadar devam etti. Tekrar kendini toparladı ve 1998–99 sezonunda eski antrenörü Ömer Zengin’le Aksarayspor’da beraber olduktan sonra sporculuk hayatı bitti.
S.Ü.Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olan Mehmet Altın önce Karaman’da Araştırma Görevlisi kadrosunda başladı. Halen Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olan Altın sporla ilgili kitaplarını da spor kamuoyuna sundu. Yüksek Lisans ve Doktorasını da verdi.
Herkes için Voleybol, Voleybol(Bülent Fişekcioğlu ile beraber)
Futsal ve Engelliler Futbol (A.Osman Kıvrak’la beraber)
Mehmet Altın’ın rahmetli babası Mustafa Altın’da İstasyonspor’da (Demirspor) kalecilik yapmış. Büyük oğlu, Mehmet Altın’ın ağabeyi ve halen Ankara’da görev yapan Albay Kadir Altın’da Kültürspor ve Yolspor genç takımlarında futbol oynamıştı.
ERCAN KARA (1970)
İbrahim ve Azam Sadıkoğlu kardeşlerin ablalarından olan yeğenleri Ercan Kaya’da, İbrahim Sadıkoğlu dayısının Kültürspor’da yöneticilik yaptığı 1985 yılında Kültürspor Genç Takımına lisans çıkarttı. Antrenör Alparslan Göktaş nezaretinde, Başkan İbrahim Karaca döneminde takımın kalesini korudu. Başarısıyla A takıma alındı. Gazi Lisesinde öğrenimini sürdürürken okul takımı kalesini koruyan Ercan Kara 1987–88 sezonunda şampiyon olan Akviran Kültürspor’un kalesini koruna onurunu yaşamıştı. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olan Ercan Kara halen Konya Rampalı Çarşıda müzik işiyle uğraşıyor.
Kültürspor’un başarısı için emek sarf eden 3 İbrahimler (Başkan İbrahim Karaca, Kaptan İbrahim Dursun, Genel Kaptan İbrahim Sadıkoğlu)
Amca Azam Sadıkoğlu ve Yiğen Mehmet bir maç öncesi
Ayaktakiler: Kaleci Ercan, Nejdet, Muammer Bingöl, …, Kaptan İbrahim Dursun,
Oturanlar: Muttalip, Şarlak, Ayhan, Halil, Abdullah
Azam Sadıkoğlu, Konyaspor formasıyla
Ayaktakiler: Mustafa Düzkaya, Azam Sadıkoğlu,
Oturanlar: Eşref Yüzbaşıgil, Tuncay Şimşek
Amca İbrahim Sadıkoğlu ve Yiğen Mehmet Altın
Azam Sadıkoğluna antrenörlük yapan rahmetli Hatay Sarkanak ve takım arkadaşı rahmetli Talat Öncel Konya futboluna çok hizmetleri olmuştu.
Mehemt Altın Yolspor formasıyla