Konya'nın altı resmen kaynıyormuş! Fotoğraflar ilk kez yayınlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle yürütülen Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında arkeolojik park alanında yapılan kazılarda, Konya’nın tarihine ışık tutacak önemli bulgular gün yüzüne çıkıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen arkeolojik park çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dârülmük Projesi’nin bir parçası olarak değerlendirilen bu proje, Konya’nın 20 farklı noktasında devam eden çalışmalar arasında yer alıyor.

Başkan Altay, bu projelerin bazılarının tamamlandığını, bazılarının ise inşaat ve proje aşamasında olduğunu belirterek, Şükran Mahallesi’ndeki çalışmalara dikkat çekti. Arkeolojik park alanında yapılan kazılar sonucunda bulunan eserlerin Konya için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Altay, özellikle beşinci yüzyıla ait mozaik eserlerin Konya merkezde önemli bir tarihi bulgu olarak öne çıktığını ifade etti.

"Burası Konya’nın Tarihine Işık Tutacak"

Başkan Altay, Şükran Mahallesi’ndeki arkeolojik çalışmaların Konya’nın tarihine ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti. “Bu alan tamamlandığında, şehrin merkezinde sur içinde turizme kazandırılacak bir arkeolojik gezi alanı oluşturulmuş olacak. Özellikle Roma Yolu ve diğer tarihi eserlerin ortaya çıkarılmasıyla birlikte, Konya’da tarih ve turizm bir arada odaklanabileceği bir merkez kazanmış olacak” dedi.

Altay, yapılan çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, bu süreçte emeği geçen Meram Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Müze Müdürlüğü’ne teşekkür etti. “Çalışmalar adeta bir sarraf titizliğiyle yürütülüyor. İnşallah Konya’ya, tarihi açıdan önemli bir eser daha kazandırılmış olacak” şeklinde konuştu.

"Şükran Mahallesi’nde Hayat Yeniden Canlanacak"

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, arkeolojik park alanında yapılan çalışmaların Konya’nın tarihi dokusunu gün yüzüne çıkaracağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle devam eden çalışmaların bölgeye eski ticari canlılığını kazandıracağını belirten Kavuş, “Bu alan, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma eserlerle dolu bir merkez haline gelecek. Şehrin kalbinde, sur içinde, 16 bin metrekarelik bir alanda tarihin izleri canlanacak” dedi.

Mozaik Çalışması: Konya Merkezde Bir İlk

Bölgedeki çalışmaların büyük bir titizlikle sürdüğünü belirten Başkan Kavuş, Konya merkezde ilk defa bir mozaik çalışmasının ortaya çıkarıldığını dile getirdi. Kavuş, “Bu, Meram ve şehrimizin merkezi için çok önemli bir bulgu. Burada yapılan çalışmalar, ticaret ve sosyal hayatla birlikte desteklenerek birkaç yıl daha devam edecek. Çalışmalar, adeta iğneyle kuyu kazar gibi titizlikle yürütülüyor” dedi.

Konya’nın Tarihi Zenginlikleri Sergilenecek

Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaklaşık 16 bin metrekarelik alanda yürütülen kazı çalışmaları, jeoradar (yeraltı radarı) ile yapılan yüzey taramaları ile başladı. Üç farklı bölgede devam eden kazılar, Konya’nın tarihine ışık tutacak kültür varlıklarının en güzel şekilde sergileneceği bir arkeolojik park alanı oluşturmayı hedefliyor.

Proje tamamlandığında, bu alan bir açık hava müzesi olarak şehrin tarihine, turizmine ve sosyal hayatına önemli bir katkı sağlayacak. Kazılarda ortaya çıkarılan eserler, Konya’nın zengin kültürel mirasını gözler önüne serecek.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri

Konya'da Okullar Tatil Edilebilir
2 Bin Ton Mısır Sapı Balyası Kül Oldu
Çaycıyı vahşice öldürdü, 'Ufak bir dokunmak istedim' dedi
Galerici Muhammed Paytar'ın öldüğü silahlı kavganın zanlıları adliyeye sevk edildi
Gazze’deki basın şehitleri için Konya'da hatıra ormanı kuruldu