Konya'nın bir ilçesinin daha suyu arıtılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, Taşkent’te inşaatını sürdürdüğü ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin inşaatında yüzde 60 seviyesine ulaştı. Tesis, çevre koruma ve su kaynaklarının temizliği açısından büyük önem taşıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Taşkent Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaat sahasını denetleyerek, tesisin teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. İncelemede Taşkent Belediye Başkanı Mehmet Acar da yer aldı. Demir, tesisin son teknoloji ile donatılarak inşa edildiğine dikkat çekti.

Taşkent Atıksu Arıtma Tesisi’nin Öne Çıkan Özellikleri

Ahmet Demir, "Buradaki arıtma sistemi diğer bölgelere göre daha farklı bir proses organizasyonuna sahip. Arazi sıkıntılarından dolayı dar bir alanda iki katlı bir atıksu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Şu andaki fiziki gerçekleştirme oranı yüzde 60. Tesisimiz, toplamda 2 bin 400 kişiye hizmet verecek ve günlük 400 metreküp atık suyu arıtacak. Dere yataklarından gelen kaynak sularının kirlenmesini engellemek, çevreye vereceği zararı minimize etmek için bu tesisin önemi büyük. Proses içerisinde azot ve fosfor gibi tüm parametreler uluslararası standartlara uygun şekilde dizayn edilmiştir” şeklinde konuştu.

Konya’nın Tüm İlçelerinde Atıksu Arıtma Tesisleri Olacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın talimatıyla Konya’nın tüm ilçelerinde atıksu arıtma tesislerinin tamamlanması hedefleniyor.

Demir, “Bu doğrultuda şu ana kadar 31 ilçenin 29’unda atıksu arıtma tesislerini tamamladık. Merkezde de bir tesisimiz mevcut. Tamamlanmayı bekleyen iki atıksu arıtma tesisimiz kaldı. Konya’daki üretilmiş tüm atık suyun yüzde 92’sini arıtmış olacağız. Bu da çevreyi koruma açısından önemli bir gelişme. Tesisin maliyeti 48 milyon lira olacak. Taşkent’imize ve Konya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Yoldan çıkıp ağaca çarptı, gerçek sonradan anlaşıldı
Akşehir'deki Tarihi Şifa Hamamı'nda Yangın Paniği: Kömür ve Odun Deposu Yandı
Gıda Lojistik Merkezi'nde her aşama kontrol altında
Karatay Belediyesi, Modern Yol Çalışmaları ile İlçenin Çehresini Değiştiriyor
Selçuklu’da Hedef: Ulaşım Konforunu Artırmak