Konya'nın çöplüğüydü 330 milyon isteniyor

Konya'nın bir zamanlar çöplüğünü içinde barındıran, şehir merkezine uzaklığıyla güvenli olarak görülen Aslım Çöplüğü olarak bilinen arazilere bugünlerde paha biçilemiyor.

Konya'nın çöplüğüydü 330 milyon isteniyor

Bir dönem Konya'da "ölü yatırım" olarak görülen ve halk tabiriyle kimsenin yüzüne bakmadığı araziler, günümüzde çok yüksek rakamlara satılıyor. Son olarak Ankara Yolu üzerinde 1 milyar 700 milyona satışa konulan ve bir mimarlık firması tarafından satın alınan arazinin ardından, bir arazi daha çok yüksek bedelle satışa sunuldu. Bir zamanlar çöplük olan araziye istenen rakam 330 milyon 339 bin Türk Lirası.

aslim.jpg

Yerel yönetimlerin, özellikle inşaat firmalarının önünü açmak ve uygun fiyatlı arsa üretme çalışmaları, belediye meclislerinin ana gündemini oluşturuyor.

Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin uyumlu çalışması, şehirde iş sahalarını artırıyor ve yatırımcılara yeni fırsatlar sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi de son günlerde arsa satışlarıyla gündemde. Başkan Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, yapılan satışlardan elde edilen gelirlerin yine benzer işlerde kullanılmasını öngören kanunu hatırlatarak durumu bir anlamda açıklamıştı.

Büyükşehir Belediyesi, 11 Mart tarihinde 6 arsanın satışını gerçekleştirecek. Arsalar için açık artırma usulüyle yapılacak ihaleler, her arsa için 10 dakikalık artırmalar şeklinde gerçekleştirilecek.

Satışa konulan en dikkat çekici arsa, Karatay ilçesi Fevziçakmak Mahallesi 35550 ada, 7 parselde bulunan arazi oldu. Arsa, Yeni Sanayi Sitesi'ne komşu pozisyonda bulunuyor. 33.033 metrekare büyüklüğündeki arsa, "küçük sanayi sitesi" imarlı. Arsayı satın alacak kişi, ödemeyi %25’i peşin olmak üzere toplam 24 taksitte gerçekleştirecek.

İkinci en dikkat çekici arazi ise Mezbaha (Fetih) Mahallesi'nde bulunan ve eskiden hayvan pazarı olarak kullanılan 35520 ada, 1 parseldeki arazi. Araziye "küçük sanayi tesisi" ruhsatı verildiği bildirildi. 15.900 metrekare büyüklüğündeki arazi için istenen bedel 318 milyon 25 bin Türk Lirası.

Satışa konulan diğer arazilerle bilgiler de şu şekilde:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri