Konya'nın En Kısa Sokağı: Muallim Naci Sokak 15 Adımda Bitiyor

Konya'nın tarihi Bedesten Çarşısı'nda bulunan 13 metrelik Muallim Naci Sokak, Türkiye'nin en kısa sokakları arasında yer alıyor. 15 adımda sonlanan bu ilginç sokak, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Konya'nın merkez Meram ilçesinde yer alan Sahibiata Mahallesi'nde bulunan Muallim Naci Sokak, kentin en eski çarşılarından biri olan Bedesten Çarşısı içinde yer alıyor. 3 iş yerinin bulunduğu bu sokak, sık sık geçilen bir yol olmasına rağmen bazı vatandaşlar tarafından "kısa sokak" olarak biliniyor. İlk kez görenlerin ise şaşkınlık yaşadığı Muallim Naci Sokak, tarihi mekanların arasında bulunuyor. Çarşıda ayrıca Kapı Camii, Aziziye Camii, Bulgur Dede Mescidi ve Mecidiye Han gibi önemli yapılar da yer alıyor.

Ziyaretçilerin İlginç Yorumları

Muallim Naci Sokak'ı sürekli kullanan İbrahim Işık, "Ben 1963 doğumluyum. Çocukluğumdan beri bu çarşıda esnaflık yapıyorum. İlk defa bu sokağın 15 adım olduğunu duydum ve şaşırdım," şeklinde konuştu.

Talha Uysal ise, "Bu kadar küçük olmasına rağmen çok işlek bir sokak. Beni gerçekten şaşırttı," ifadelerini kullandı.

Kısa Ama İlgi Çekici

Konya'yı gezmeye gelen Mehmet Korkmaz, "Bu sokak dikkatimi çekti. Saydım, gerçekten 15 adım çıktı. İlginç bir yer," diyerek sokağın kısa olmasına dikkat çekti.

Esnaf Halil Yılmaz da, "1978 yılından beri bu sokak üzerinde esnaflık yapıyoruz. Burası Konya'nın en küçük sokaklarından biri," dedi.

87 yaşındaki İrfan Altunel, "Bu sokak, vatandaşların en çok kullandığı yer. Hem Kapı Camii'ne hem de Aziziye Camii'ne bağlanıyor. Yıllardır kalabalık bir noktada bulunuyor," diye belirtti.

Muallim Naci Sokak, Konya'nın tarihi dokusunu yansıtan ve ziyaretçilerine ilginç bir deneyim sunan, aynı zamanda Türkiye'nin en kısa sokaklarından biri olarak dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Yeni Konya Valisi İbrahim Akın görevine başladı
Konya’da üzerinde uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunan şüpheli tutuklandı
Kulu'da Dron Destekli Yaya Geçidi Denetimi
Konya'nın ilk ve tek akredite test merkezi hizmete girdi