Konya'nın kırsal kalkınmasına katkı sağlayacak 78 proje

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Konya İl Koordinatörlüğü IPARD II 13. Başvuru Çağrı ilanını 78 başvuru alarak tamamladı.

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPARD II programın, 16 Ağustos 2023 tarihli duyurusu ile başlayan 13. Başvuru Çağrı ilanı başvurularının alımları başarılı bir şekilde tamamlandı.

Ulusal kalkınma plan ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, kırsal kalkınma programlarını etkin bir şekilde uygulayarak, ülke genelinde sürdürülebilir kırsal kalkınmaya katkı sağlamayı amaç edinmiş olan kurumumuz, tamamlamış olduğumuz bu başvuru çağrı dönemi ile IPARD programının uygulanması, yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir olması adına bir adım daha atmıştır.

TKDK Konya İl Koordinatörlüğü, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101) ve Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103) başlıklarından yatırım tutarları toplamı yaklaşık 840 Milyon TL olan 78 adet proje sunulmuş olup, başvuru kabulleri tamamlanmıştır.

Özellikle bu çağrı döneminde gerçekleşen 20 kooperatif ve üretici birliği başvurusundan dolayı mutluluğunu belirten TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz UYSAL; “ 18 adet Süt üreten, 8 adet Kırmızı et üreten tarımsal işletme, 6 adet süt işleme, 23 adet süt toplama, 7 adet kırmız et ürünlerinin işlenmesi ve son olarak 16 adet meyve ve sebzelerin işlenmesi başlıklarından toplam yatırım tutarları toplamı yaklaşık 840 Milyon TL, Destek Tutarı 430 Milyon TL olan 78 adet başvurunun kabulünü gerçekleştirdikleri.” belirtmiştir.

TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz UYSAL, bu projelerin, Konya ilinin kırsal alanlarının gelişimine ve büyümesine önemli katkılarda bulunacağına dikkat çekti. Projelerin uygulanması sırasında yeni istihdam alanlarının oluşturulması, üretilen tarım ürünlerinin işlenmesi ve katma değerli hale getirilmesi, Avrupa Birliği standartlarında tarım ürünlerinin üretilmesi ve gıda sektöründe soğuk zincir sağlanması hedefleniyor.

UYSAL ayrıca bu başvuruların hızla incelenip eksikliklerin giderilerek projelerin en kısa sürede başlatılacağını ve Konya ilinin ekonomisine katkı sağlayacak bu yatırımların en kısa sürede tamamlanarak hayata geçirileceğini söyledi. Projelerin başarılı bir şekilde tamamlanması, bölge ekonomisinin güçlenmesine ve yerel üreticilerin daha rekabetçi hale gelmesine katkı sağlayacağını da belirtti.

TKDK Konya İl Koordinatörlüğü, kırsal kalkınma ve tarım sektörünün büyümesine önemli katkılarda bulunan birim olarak çalışmalarına devam etmektedir. İl Koordinatörü Yavuz UYSAL 13. Başvuru Çağrı Döneminde gösterilen bu yoğun ilgiye ve projelerin Konya iline kazandırılmasına katkıda bulunan tüm paydaşlara ve iş birliği yapanlara teşekkür etti. Başvuruların tamamlanmasının ardından, projelerin en kısa sürede incelenip eksikliklerinin giderilmesi için gerekli işlemler yapılacaktır. Böylece projelerin sözleşmeleri imzalanacak ve hayata geçirilecektir. TKDK Konya İl Koordinatörlüğü, Konya ilinin kırsal kalkınması ve tarım sektörünün büyümesine destek olmaya devam edecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Memurlar için Vergi Düzenlemesi Talebi: Vergi Dilimi Yüzde 15'te Sabitlenmeli
Kartlı Ödemelerde Rekor Artış: Ekim Ayında 1,49 Trilyon TL Ödendi
Konya ile Manisa arasında zirve yarışı
Ereğli'de 3 Başkan Eskiten Arsa Rekor Bedelle Satılıyor
TCMB, Politika Faizini Yüzde 50'de Sabit Tuttu