Konya'nın Yatırım İştahı Yüksek: Sarayönü OSB'de Yeni Yatırımlar Gündemde

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Sarayönü OSB Müteşebbis Heyet Toplantısında üretim ve rekabet gücünün artması için kararlılık vurgusu yaptı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında düzenlenen Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda Sarayönü OSB'nin faaliyetleri değerlendirilerek, nitelikli yatırım, üretim, ihracat odaklı, yenilikçi ve yeşil dostu sanayinin inşası ile istihdamın artırılması için yapılması gereken çalışmalar ele alındı.

"Konya'nın Yatırım İştahı Oldukça Yüksek"

Vali Özkan, toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada, Konya'nın yatırım iştahının oldukça yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sarayönü ilçesi, Yeni Türkiye Yüzyılının üretim, istihdam ve ihracat hedeflerine kararlı adımlarla ilerliyor. Konya'nın yatırım iştahı oldukça yüksek. Önceki yıllarda organize sanayi bölgelerinde yatırımcı bulmakta zorlanırken, günümüzde 10 parsel için ilan verdiğimizde 430 yatırımcı başvuruda bulunuyor. Bu durum, yatırım iştahının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor."

Sarayönü'nün Depremsellik Avantajı

Vali Özkan, bölgenin avantajlarına da değinerek, "Sarayönü'nün bir diğer önemli avantajı depremsellik riskinin daha az olduğu bir lokasyona sahip olması. Marmara Bölgesindeki doygun sanayi göz önüne alındığında, Konya civarı sanayileşmenin yeni merkezi olma yolunda ilerliyor" dedi.

Stratejik Bağlantılar ve Eğitimli Yeni Nesil

Konya'daki stratejik bağlantıların önemine vurgu yapan Vali Özkan, orta vadede Mersin Limanına bağlantının kurulmasıyla önemli bir rekabet avantajı elde edileceğini ifade etti. Ayrıca, eğitimli yeni neslin avantajlarına dikkat çekerek, "Konya sanayileşme periyodundaki ikinci ve üçüncü nesil gençler, dünyayı ve ticareti çok daha iyi biliyor. Bu durum, küresel ekosistemi tanıma ve riskleri yönetme konusunda büyük bir insan kaynağı avantajı sağlıyor. Ayrıca, ilçelerde daha fazla teşvikten yararlanılması da yatırımcıları cezbediyor" şeklinde konuştu.

"Konya'da 3 Bin 400 Firma, 184 Ülkeye İhracat Yapıyor"

Konya'nın sektörel çeşitlilik ve ihracat çeşitliliğine değinen Vali Özkan, "Konya'da 3 bin 400 firma, 184 ülkeye ihracat yapıyor ve birçok farklı alanda üretim gerçekleştiriliyor. İhracat çeşitliliği ve Avrupa Birliği ülkelerine ihracat Konya'nın önemli avantajlarından biri. Ar-Ge, inovasyon ve yeşile duyarlılık gibi yeni kalkınma hedeflerine uyum sağlama konusunda da Konya anlamlı bir refleks göstermektedir" dedi.

Ekonomik ve Teknolojik Bağımsızlık

Maddi kalkınmanın, manevi değerlere sahip çıkmayı da kolaylaştıracağını belirten Vali Özkan, "Ekonomik olarak güçlenmek, dış politikada etkili olabilmek ve değerlerimizi korumak için önemli. Savunma sanayi başta olmak üzere diğer sanayi dallarındaki gelişmeler, dış politikada da etkili olmamızı sağlıyor. Tüm bu gelişmeler, ilçemizin, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasını sağlayacak. İnsanlarımızın yaşam kalitesini artırarak huzur ve istikrar içinde yaşamasına vesile olacak. Ekonomik ve teknolojik bağımsızlık; yabancı kültürlerin etkisini kıracak kadim değerlerimizle yaşamayı sağlayacaktır. Bu duygular içinde hep birlikte daha güzel bir geleceğe yürümüş olacağız" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Popülasyon azaldı: İklim değişikliği balık fiyatlarını da artırdı
Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyeti Arasındaki Fark Nedir? Ev Alırken Dİkkat
Zirveye kar yağınca köylü soluğu bahçede aldı
Belediyelerden Atılan İşçiler İçin Bakanlık Devrede
İkiz Dönüşüm İçin İlk Adım Konya'da Atıldı